October 7, 2011

Meoww.Leopard & Co. :- BATCH 2 UPDATE




TUDUNG BAWAL inspired by DIAN PELANGI
PASHMINA DUAL TONE
HOT OWL RING
HOT VINTAGE BRACELET







THEN NAK MINTAK TLG KORANG LIKE JAP

1ST STEP LIKE THIS LINK


September 29, 2011

BATCH 1 Meoww.Leopard & Co.


KLIK PIC DI ATAS UTK KE BLOGSHOP

BATCH 1








September 23, 2011

Meoww.Leopard & Co.

Salam sayang

Alhamdulillah,dengan izin allah kali ni hari baik bulan baik i n sahabat baik i berjaya bukak satu on9shop untuk para² gadis yang meminati fashion terkini. Dengan azam baru,hope on9 shop ni berjaya dengan jayanya...^___^. So utk gadis² yg mencari fashion terbaru bleh la LIKE us. OPENING on9 shop i 1 Oktober nnt dgn pelbagai koleksi menarik dari kami.



COME & LIKE
SUPPORT US
New onlineshop with new item coming soon. ♥

1.Paisley Shawl/pashmina

2.Cloth

3.Earing/bracelet/ring

4.Skirt

5.Long cardigan/Long Dress

6.Bag

September 20, 2011

Kembali

Salam sayang

Haiisshh nak buat pendahuluan entry nih pon otak aku dah kering,tapi dalam hati tadi terkinja-kinja sangat nk update. belog pon dah xmeriah macam dulu,susah sungguh dah aku nak up entry baru. padahal ada jer story besh yg leh aku cite kan. tp mood nak berblogging makin berkurang plak. apehal la..dulu ada la terdetik nak delete jer belog ni dari terbiar,syg la plak. dah beratus entry nk delete camtu jer kennn. Sejak menjak ni dah terasa nak kembali aktif berblogging,tp tak la sepulun macam dlu HoHo. Fuhh entry pendek semata-mata nak cakap ni jer..bukan,dah kehabisan idea nak taip apa dah.

August 14, 2011

Our sweet moment together ; Reunion SMKPR89

Salam sayang

Maap maap,hari ni aku nk up entry basi sikit. Actually dah dekat setengah bulan event yg aku join ni berlaku,tp hari ni baru rasa nk update haha pemalassss. Ni event reunion untuk kawan-kawan dari skolah lama aku yang lahir taun 1989,mula2 aku tubuhkan group utk dak2 skolah aku then dari situlah usaha aku nak kumpulkan kembali kawan-kawan yang lama terpisah 5 6 taun.Alhamdulillah akhirnya telah berjaya dijayakan oleh aku & 3 4 org lagi kawan aku yg sedia bertungkus lumus bersusah payah kumpulkan kawan-kawan lama even xsuma yang dapat join atas kekangan masa ada yang belom cuti semester & ada yang keje. 

Kami juz buat jamuan makan BBQ kat tepi pantai RnR bagan,seriusly memang terasa sangat besh la dapat jumpa balik suma. Macam-macam aksi jugak la aku tgk,ada yang terkejut ngan perubahan yg memang sedia maklum haha. Klu bab cite tu jangan tanya la,almaklumlah lagi himpunan 5 6 taun punyer cite,mmg xhabes2. Ada yang dah kawen,ada yg berubah & ada yang still macam dulu. Tp bagi aku,memori reunion ni memang terbaik lah...pasni mayb susah sikit nak dapat kumpul macam ni. Insyaallah, 2 3 taun lagi kena adakan balik. Klu bab bergambar tu jangan tanya lah yea,menggila semuanya. 









July 24, 2011

Luahan Hati Si Perindu

Oh Bintangku,
Terlalu pagi kau meninggalkanku..
Teringat pesanmu, pesan terakhirmu,
Yang kau titip padaku...

Oh Bintangku...
Ku terima sentuhan jemarimu...
Kau lalu berkata, tibalah saatnya
Waktu yang tepat berpisah...
Selamat tinggal engkau bintangku...

Oh Bintangku...
Kering sudah tetesan air mata...
Berakhirlah semua, cerita cinta kita,
Karena kau memilih dia...

Oh Bintangku...
Damailah engkau didalam tidurmu
Dan biarkan aku, sendiri tanpamu,
Karena kau bukan untukku...
Selamat tidur engkau bintangku...

Selamat tidur...
Engkau bintang yang ku sayang...
Dan bantu aku melupakanmu...

Dan selamat jalan...
Damailah kau bersamanya..
Dan gapai semua mimpi yang indah...

Oh Bintangku...
Kering sudah tetesan air mata...
Berakhirlah semua, cerita cinta kita,
Karena kau memilih dia...
Selamat tidur engkau bintangku...

July 22, 2011

The Malaysian GOONERITAS

Salam sayang..

Alhamdulillah,emosi aku dah semakin kembali pulih. wlupon kadang-kadang teringat apa yang terjadi itu menyakitkan,sangat menyakitkan untuk ditelan terus. Air mata menjadi teman setiaku,dah makin kering dah pon air mata aku nih rasanya. Dah tak mampu nk kluarkan lagi dah. lahaiiiii dah la,tukar topik. Barang lepas jangan dikenang lagi ye dak,jadikan sebagai kenangan abadi selamanya.

Entry aku kali ni berbaur pasal bola sikit yea,jangan ingat gua pompuan tade hati kat bola taww. Arsenal...kat malaysia ni nak cari kelompok yang minat kipas susah mati Arsenal mmg susah sikit,tp....bila dah jumpa,korang jangan tkejut yea. Semangat kami kipas susah mati ni kat Arsenal lebih dari orangnya kot. Haaah baru2 ni Arsenal,Liverpool & Chelsea datang masia kan,time cenggini lah korang leh nampak kelompok2 kipas susah mati kelab tuh. Demmm sayang gila aku xdapat nk pegi game arsenal gara2 fulus xbanyak..tp haaa ni yg sebenarnya tujuan aku wat entry nih. Trasa macam aku pon pegi tgk arsenal tu bila terbaca belog si gadis gooneritas ni yang sememang gila Arsenal taw....semangat dia,lahaiiiiiii jeles ai..


 Jeles baaiiii muka masok NST & Arsenal.com kot..

Klu dah minat,ko jangan nk cakap ape la. Lautan api sanggup diredah wooo..Kitorang para2 kipas susah mati the gunners gelarkan dia The Malasian Gooneritas. Serius aku suka giler ngan semangat dia. Memang untung lah dia nih,aku perasan dia since dari dia masok majalah 3 pasal sugar glider..then nah,rezeki lagi dapat masok NST & Arsenal.com. Tak kisah lah korang nak cakap ape ade hal kan..susah kot nak dapat macam dia. Dh la dpt F2F dengan theo walcott kauuu...pujaan tuh huhu. Yea la,dia sanggup kot kejar team arsenal ni since diorang dlm prjalan kat lebuh raya lg. semangat...so,klu nak baca cite2 dia,klik sini ----> Living the of Zafirah ..

July 14, 2011

Spontaneous Thursday #1

"Allah lah yang memegang hati itu.Andai hati itu terluka,ingatkan ia tentang Penyembuhnya,agar Dia titipkan penawar bisa.Andai hati itu kecewa,ingatkan Dia tentang Pelindungnya,agar Dia usirkan segala duka.Andai hati itu terpalit dosa,ingatkan Dia tentang Pengampunnya,agar Dia bersihkan debu noda.Andai hati itu gundah gulana,ingatkan Dia tentang Pentadbirnya,agar Dia hembuskan tenang ke dada..♥"

July 6, 2011

Wordless Wednesday #1

 &

Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan. credit Dak iena

Terpaksa hancurkan hati seorang yg bakal bergelar IBU aku!!

Salam sayang (entry penuh Emosi)

Maaf terpaksa dikuncikan Entry ni,PM inbox if nak password..


July 2, 2011

salam terakhir

SELAMAT TINGGAL FYKA LIFE STORY

May 29, 2011

Day 2 ; 10 things I love

Salam Sayang

Last but not least,sepotong ayat n patung hujan yang cute to my love ;-

awak..untuk awak.
credit to mylovely fren ; Afiqah Salleh
ok thanxbai.

May 28, 2011

Day 1 ; 10 Things About Me

Salam sayang


 ok,thanx bai...

May 26, 2011

10 Things

Salam sayang
After dok baca-baca kesayangan aku huda luna & sis rara sal 10 things ni. tetibe rasa nak buat lah,nak buat lah sambil curik copy paste note tu kat draft hikhik. Interesting jugak mendalah ni,dr aku xde ape nk update,leh gak up entry ni. Ingat nk mula malam ni jugak,tp aku penat aku pnat sgt2 dah ni ngan Amalan kejuruteraan yg aku kena attend tu. Gilaaaaa..hari-hari dr pg ke petang. Dah kurus,makin kurus dan lagi kurus aku taw dak. Ouhhh sebelom aku terlupa,nak cakap sal tempah header or design blog. Aku stop dlu order takat ni,sebab xmampu dah teruskan lg. Mmg xsempat aku nak siapkan order2 tuh. Tak dapat nk siapkan dgn kadar segera,kadang-kadang tu makan masa seminggu. Takde masa,abes klas letih balik bersihkan badan on9 sampai xbmaya langsung then trus tdo.Idea nk edit pon dah tahap zero dah. Tp bg yang dah order aku cuba proceed order korang siapkan secepat yg mungkin ea. soriiii. Kat bawah ni antara cabaran-cabaran 10 things; -

day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words

May 22, 2011

Surat cinta utk awk

Salam sayang

dah lama bnda ni siap tp mayuuu nk kasik hikhik

Dear

Dah lama rasanya saya tak tulis pasal awak kat sini,then hari ni dengan hati berbunga-bunga nyerr..saya nk coretkan satu surat untuk awak. Eh surat,kenape tak tulis je dalam msj ke kertas ke ape [?] kan huhuhu sebab saya saje nk suruh awak rajin godek belog saya ni skit kihkih alang-alang berukband tuh dah boleh hidop kan. Sekarang ni kita berjauhan kan sayang..then akan berjauhan selama 2 bulan lg. Tapi effect berjauhan dengan awak bagi saya kan kuat sangat. Makin hari makin rindu sangat kat awak,ini yang saya suka..sms & phone call jer penghubung kita,tp sejak berukband dah hidop..skype lah penghubung kita hari-hari kan. Awak awak,saya nak cakap something..before ni kita selalu sangat bertekak siang malam kan,itu tak kena ini tak kena..saya tak suka suma tu,sebab tu la penyebab emosi saya tak stabil kadang-kadang. Tapi bila sejak-sejak ni saya dah mula nampak keakraban kita kembali balik,sebabnya kita masing-masing dah faham cinta jarak jauh ni..banyak halangan dan banyak pengorbanan yang harus di lakukan kan. So saya harap sangat-sangat suma ni hanya bukan hangat-hangat[....]  jerrr,klu bleh biar lah sampai bila-bila eh.

Kat atas tu  pic diary untuk awak,dah lama benda tu siap. Cuma saya malu-malu nak kasi kat awak,tertanya-tanya jugak awak suka ke [?] kang awak kata saya ni poyos jer [?]..tp kan saya tetap nak kasik kat awak jugak wlau ape pon awak nak kata nanti hikhik pk -ve jer banyak saya ni kan. Nanti saya balik penang,tlg ingatkan saya yea sayang..,almaklumla saya ni pelupa sikit sighhhhh. Dah lah,saya tak pandai nak karang ayat sangat sebenarnya ni,tulis ape yang terbuku dalam hati jer. Btw ape yang saya tulis kat atas tu,juz for u sayang . Akhir bebelan dari saya ;

We were given: Two hand to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen..But why only one heart [?] Because the other was given to someone else. For us to find...then someone tu adalah awak Mohd Firdaus B. Ahmad. Lots Of  Love .

May 11, 2011

Engagement Day ♥ *Full Story

Salam Sayang

Okeh,now tiba masa utk aku buka cite bg yang tertanya2 pasal pic aku kat ENTRY NI. Hukhuk serba salah pon ada kelakar pon ada,tp menda2 camni xleh nak buat main sangat eh eh aceli aku xbuat2 main2 pon. Juz tak sangka plak menda ni leh jadi. Ni haaa sebenarnye kan pic tu kan hanya kan propa semata2,tp aku bukan rancang pon nk buat propa tu ngeeee..juz men letak jer. Tp tiba2 bila terbaca komen aduyai trus rasa bersalah kat korang2 yang ada wish congratz kat aku wuuuuu T___T,sori sangat2 taw. Tu sebenarnya dari majlis pertunangan mybestie fatin la,nak dijadikan cite..alkisahhh. Pelamin si dak fatin tu sama tema ngan baju aku urmm bukan2,baju aku yg tersama tema ngan pelamin si dak fatin tu haaa hikhik. So tggu ape ag,aku ngan tak tau malu trus amek peluang try test r snap2 pic ala2 aku yg bertunang atas pelamin tu. Mane tak nyer,ade jerr yg perli aku ni ha..sapa plak bertunang sebenarnya *___*. Dengan erti kata lain,AMIK BERKAT ye dak [?].

Aku pon tak nak cakap banyak dah,tengok je la pic sekitar majlis dak fatin. Dah macam akad nikah dah sayang aku sorang ni hehe,btw sangat cantik dalam sepersalinan biru tu weii.

Sekitar Majlis Pertunangan









Sekitar Outdoor Photoshoot [ part ni paling besh ]








 Aku bila lg [?]..insyaallah,ada rezki lepas abes degree nnt r hukhuk. Calon dah ada,tinggal yea ke dak jer kan,hope segalanya will be okayh sampai ke jinjang pelamin. Btw TAHNIAH to dak fatin,insyaallah hujung taun ni or awal tahun depan akan langsungkan majlis perkahwinan plak..Aminn.

May 10, 2011

Selamat Hari Ibu & Engagement day ♥

Salam sayang

Hoyeii2. saya dah abes peksa, dah abes siang jd malam malam jd siang n da abes tido bangun mandi makan bercakap sorang2 [menghafal]. Tp yang tak suka tak besh saya masih lagi perlu stay kat utem ni lg 2bulan tahu,okeh aceli saya skrang taun 2 kan. So kat utem ni dak taun 2 kena attend 1subjek Amalan kejuruteraan slama 2bulan. Yang saya taw,selama 2 bulan tu jgak kitorang kena blaja dlm lab dari 1 fakulti ke fakulti len hik hik. Dah qoper ngukur tanah gayanyer dak. Haaah camni la gaya,menda len yg nk update menda len yg di citenyer dulu. Okei aceli nk wish SELAMAT HARI IBU to mylovely mom,buat kali ke bape xdpt nk sambut ngan mak. Besday pon xdapat,hari ibu pon xdapat. Almaklumla anak mak yang ni terpaksa blajaq dok jauh2 sikit. Tp atleast dpt spend time ngan mak jgak wlupon saya blik secara lipas kudung 2 3 ari lepas.wuuuu T___T nk mak skrang..ok bye.

tggu next entry..yg mne dah tau senyap2 ea,ok bye lagik..;p



April 30, 2011

Gula-Gula Cinta

Salam Sayang
Setiap perhubungan mesti ada pasang surutnya kan. Gaduh ke baik ke mrajok ke tu la asam garam pemanis dalam setiap perhubungan tu,cuma kita kena pandai settle kan dengan cara yg sesuai je. Tp kali ni saya nk tunjuk something yg sangat istimewa bg saya,sungguh menyentuh perasaan dan mampu buat saya T_____T. Lukisan,coretan hati & video ini original by kawan baik saya @Afiqah Salleh. Video yg dia didedikasikan untuk memujuk someone special,sweet sangat.

p/s: pause y.tube player blog sy dlu b4 tgk vdio ni..

video

Oh yea,lukisan ni bukan di cilok dari @zack zukhairi. tp di lukis balik dari @Afiqah Salleh mengikot tutorial yg @zack zukhairi sediakan.

April 18, 2011

Activated Study MoOd

Salam Sayang

pic 2taun dlu,guna balik


Masok ni dah bekali2 rasanya saya cuba activated kan study moOd ni dalam diri,halamak aii klu dah depan lappy jangan nk berangan la leh Shut Down kan diri tu untuk berdepan ngan muka buku & diari kesayangan saya ni huhu. Tp bila di pk2 kan balik kan..sampai bila la nk dok mcm ni kan[ ? ]. Tgk kawan2 pon dah ramai dah mula dating ngan buku-buku,melainkan saya je ni ha dating ngan pakwe lagi..mau kena lempang bru nk sedar ni.  Enough fyka,start for today had kan bermuka buku & blogger..klu bleh stop it <-- bercakap utk diri sndri. 2week blog xkan berupdate,huhu..rinduuuu. So,maka dengan ini saya mengactivatedkan diri utk "STUDY MOOD"..

Ya ampun tetibe rasa bersalah ngan customer sbb lambat siapkan blog depa,sory bebanyak disebabkan saya terpaksa tangguh untuk menyiapkan blog. Btw ^__^,Alhamdulillah dengan hanya biznes kecik cinonet camni saya dapat backup makan minum saya if kehabisan duit belanja..juz buat design paling simple,tak expert lg untuk buat lebih cantik & menarik. Maklumla PS pon juz taw basic2 jer an..tp xpe,insyaallah sy cuba improvekan design dari semasa ke semasa. Ape2 pon akan di sambung balik tempahan after tamat final exam .. T____T eh eh sedih lg [ ? ],sbnarnya after abes paper final nnt sy belom lg bebas taw tak. Masih ada Amalan Kejuruteraan 2[dua] bulan utk student taun 2,penat taw..juz 4 ari pas abes paper,trus menerus bengkel tu start. Ye la kan sob sob,korang dapat rasa nikmat cuti 4 bulan..tp saya juz tinggal 2 bulan jer...sumpah tak suka..!!!lg skali nk wish

GUD LUCK 
untuk sahabat2,blogger yg ngah FINAL EXAM...
Nak mintak ampun & maaf if ada ape2 terkasar bahasa dengan korang suma..^____^

April 13, 2011

Cabaran 30 Hari VCO inspirasi by Ayun

Salam sayang



Entry ni dihasilkan after tertarik dengan entry dari Ayun mengenai Cabaran 30 Hari VCO. Yea,saya salah sorang pengguna VCO Softgel. Aceli saya baru amalkan VCO ni seminggu, okei sekarang ni memang dah ramai menggunakan VCO ni kan. Saya mula-mula kenal pon dari blog IRINE,masa tu mmg rasa takot2 jer nk cuba..produk baru kan. Suma bermula dari classmate saya liya,dia terlebih dahulu nk cuba guna VCO ni. So saya amek keputusan untuk tgk dlu keberkesanan kat liya. Then after 2week,seriusly mmg nampak perubahan yang agak ketara dimana kulit muka liya semakin lembut dan gebu. Parut jerawat pon dah mula hilang,kitaran haid pon katanya dah semakin stabil.

Saya yakinkan diri untuk mencuba dan dapatkan stock VCO ni dari classmate saya sendiri dengan harga RM39.90, Mmg harga sama jer cuma beza postage je nnt. Alhamdulillah,setelah seminggu saya amalkan tanpa skip hari..ada beberapa perubahan yg dah saya alami antaranya..

-Kulit muka saya yg dulunya ada bintik-bintik hitam & parut jerawat dah mula berkurangan.
-Kulit muka semakin halus
-After bangun tdo,yg dulunya muka saya ni dah macam disapu ngan minyak tapi sekarang dah xberminyak.
-Tido pon xsusah,bangun pon xsusah..xrasa malas nk bangun.

Ni antara yg dah saya alami,maklumla baru seminggu jer guna. Ikotkan nk letak pic perbezaan kat saya tapi pic yg saya ni takde lagi. Insyaallah Mggu ke-2 nanti saya cuba tunjukkan perbezaan lain plak. So bagi yang baru nk cuba,bleh la dapatkan stock VCO dekat:-



UPDATE:-
-If nak tau lebih lanjut mengenai VCO softgel ni bleh la tgk kat blog AYUN & IRINE.
-Ingat,saya xjamin benda ni berkesan 100%..juz ikot kepada diri anda sendiri samaada produk ni sesuai atau tidak dengan anda..
-Perkara di atas adalah pengalaman saya sendiri.

April 10, 2011

Fashionista Part 42: Fyna

Salam sayang..

^___^,lama xbuat entry fashionista kan kan..maap maap,ni gara2 aku buat2 bz la ni. Dah lama nk update,tp ntah rasa malas nk godek2 inbox yg mana jawapan2 interbiu aku ngan fashionista2 suma lepas ke blakang. So disebabkan malam ni agak rajin2 malas,maka aku up kan jugak. Btw fashionista kali ni agak mmg comel ayu cun melecun,pestime aku masok blog dia tgk dia 1 yg terpacul kat mulut aku. Betapa cantiknya Allah s.w.t cipta umatnya ini...aku pon dah interbiu dia,orgnya mmg sporting,xsombong tauu. Itu yg penting kan...so dia pon sudi berkongsi ngan kita tips2 dia...

1.Fashion favourite u??

fashion fav? fyna suka yang simple and tak terlalu crowded..skrg trend kaler warna warni kan? tapi fyna tak suka..fyna just kalau boleh pakai tak lebih dari 3 warna =) fyna suka yang tak ketat sgt sebab tak selesa..and fyna suka tengok orang pakai style funky but fyna xsesuai macam tu so fyna lebih kepada feminin dan elegant..maklumlah fyn kan jenis lembut..hehe
 
2.Jenama ape yg u slalu pkai & kat mana u slalu beli??

jenama? fyna suka forever 21! terasa macam heaven sekejap di situ..sebab baju lawa2 and loose..tak ketat..and labuh2..love it! tapikan xterbeli pulak..haha insyallah 1 day..fna jrg shoping so byk maching bju lama and baru lah..fyna xkisah..aslkan cntk ambik je..tapi kalau baju atas rm70 fyna fikir 2 kali jugak nak beli..hehe jenama ikut suke la..xde yang tetap..fyna ada tshirt rm7 smpai skrg stil ad..syg nk pkai.tu pon dah 4 taun beli..hehe

3.Bagaimana u manage baju,dress or tudung

fyna kadang men hentam sahaja..kadang-kadang tshirt and jeans pon dah ok..aksesori fyna xbape minat but tengah jugak mengumpul..anyway fyna stil baru lagi dlm fashion berhijab ni..so fyna try tak ikut orang lain..fyna cuba ubah and kenakan dengan gaya fyna..selalunya fyna lebih tekan kan dekat tudung sebab 2st org tengok mesti dekat tudung..so lebihkan tudunf lestkan yang lain =)







 p/s:masih menerima suggestion dari korang..