April 10, 2011

Fashionista Part 42: Fyna

Salam sayang..

^___^,lama xbuat entry fashionista kan kan..maap maap,ni gara2 aku buat2 bz la ni. Dah lama nk update,tp ntah rasa malas nk godek2 inbox yg mana jawapan2 interbiu aku ngan fashionista2 suma lepas ke blakang. So disebabkan malam ni agak rajin2 malas,maka aku up kan jugak. Btw fashionista kali ni agak mmg comel ayu cun melecun,pestime aku masok blog dia tgk dia 1 yg terpacul kat mulut aku. Betapa cantiknya Allah s.w.t cipta umatnya ini...aku pon dah interbiu dia,orgnya mmg sporting,xsombong tauu. Itu yg penting kan...so dia pon sudi berkongsi ngan kita tips2 dia...

1.Fashion favourite u??

fashion fav? fyna suka yang simple and tak terlalu crowded..skrg trend kaler warna warni kan? tapi fyna tak suka..fyna just kalau boleh pakai tak lebih dari 3 warna =) fyna suka yang tak ketat sgt sebab tak selesa..and fyna suka tengok orang pakai style funky but fyna xsesuai macam tu so fyna lebih kepada feminin dan elegant..maklumlah fyn kan jenis lembut..hehe
 
2.Jenama ape yg u slalu pkai & kat mana u slalu beli??

jenama? fyna suka forever 21! terasa macam heaven sekejap di situ..sebab baju lawa2 and loose..tak ketat..and labuh2..love it! tapikan xterbeli pulak..haha insyallah 1 day..fna jrg shoping so byk maching bju lama and baru lah..fyna xkisah..aslkan cntk ambik je..tapi kalau baju atas rm70 fyna fikir 2 kali jugak nak beli..hehe jenama ikut suke la..xde yang tetap..fyna ada tshirt rm7 smpai skrg stil ad..syg nk pkai.tu pon dah 4 taun beli..hehe

3.Bagaimana u manage baju,dress or tudung

fyna kadang men hentam sahaja..kadang-kadang tshirt and jeans pon dah ok..aksesori fyna xbape minat but tengah jugak mengumpul..anyway fyna stil baru lagi dlm fashion berhijab ni..so fyna try tak ikut orang lain..fyna cuba ubah and kenakan dengan gaya fyna..selalunya fyna lebih tekan kan dekat tudung sebab 2st org tengok mesti dekat tudung..so lebihkan tudunf lestkan yang lain =)







 p/s:masih menerima suggestion dari korang..

13 comments:

  1. wajah beliau sgt eksotik la fyka :)

    ReplyDelete
  2. muka dia YA ALLAH ! lawa nyaaaaaaaaa. kagum sebentar :p

    ReplyDelete
  3. she's adorable. i watched her tutorial. hehe ;D

    ReplyDelete
  4. yup, suke die!sebab die xover.simply the best!

    ReplyDelete
  5. hehe jgn puji2..malu...tq sebab wat post pasal fyna..muahhh

    ReplyDelete
  6. dia memang cantik..dan memang tak sombong..dia follo blog kite..hehe..tu pun nak cakap...

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap