October 30, 2009

PB oi PB


adoi..
mood ngantok aku suddenly[rojak style] je larik pas tertingok kat facebook ade membe aku cakap PB da buley cek.
Oooh,gila la
bab2 ni aku ckup malaih la nk cuba try check..
da kompem2 ase da nk gagal
mane xnya,sem ni la plg bz aku ase
ngan projek LINE FOLLOWER nye ag
yg blom abesh2 ag
tp alhamdulillah la,check2 td NOT BAD la
bley cover final r nnt


pe2 pon,
aku kena pokus utk projek
5nov ni da kena bertanding ngan senior2 PTK
so scary maa,mane ngan board aku mengong2 blur
ngan body+ casingnye lom design
pasangnye pon blom
sok lak ade klas programming utk program kan menda alah tu
penat oh
aiyokkkk
pasni start bulan 12 kena lak pk paper final
5paper tuh
draf 1 da kuar
tarikh suma xde yg selang2
suma esok lusa tulat nye
abesh la aku ton neyh
tamau la aku nk kena carry
da xsanggup,3tahun da aku menetap kat poli
uwaaaaaaaaaaaaaa
tulun!!


nk mak abah

October 29, 2009

wei RESULT da kuar

oyeh
result BEST OUTFIT CONTEST da kuaq wei[aiyoo da bikin mcm result UPSR je]
weee~~
daku xmenang pown
xpe2,sbb yg msok tu aku tau suma
very da lawa2 gila nyah dowang nye OUTFIT
nk d bandingkan ngan aku yg simple nk mampuih
tp an
yg aku ta sangka sesangat
aku d review
so klu nk tau sape org bertuah tu
sila la g blog akk hanida eh
TAHNIAH KEPADA PEMENANG
selingan-selingan



dah2..
aku nkp klass dah ni..

October 25, 2009

Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique

.salam.
today keje aku jalan2 jewp && wahhh pestime ni aku ajin jalan2 p ngendap blog org
ni pon sbb aku xpat p jom heboh nye pasal la ni,aiyooo
ngah besh2 ngendap,tetibe aku ade ternampak something yg agak besh
terliur babe aku nengok,sampai aku xg memane dah
nak tau pe?
tingok2 sampai bawah

.
.


CONTEST AGAIN!!


aku kan gila contest
ngee~
1
2
go

intro

D'Nur Boutique ingin memberi penghargaan kepada pelanggan yang rasmi n yg tak rasmi dgn D'Nur Boutique Online. Dengan ini D'Nur Boutique ingin menganjurkan satu contest tuk semua para pelanggan D'Nur Boutique.
Syarat2Nya sangat mudah......

-so ape g,jom r join reramai sambil soping mopim kat blog ye
-mcm2 ade wei + berbaloi-baloi
-aku try masuk untuk kategori blogger sbb aku memiliki blog sdn bhd,oyehh


Kategori 1 ( blogger )
1) Terbuka kepada kesemua pengunjung secara langsung & tak langsung, mengikuti, terjumpa atau terbaca blog saya ini ............ ( Pelanggan D'Nur Boutique satu bonus )-tergolong dah
2) pastu link kan blog
D'Nur Boutique kt bloglist korang...-pasti punya
3) mesti join followers D'Nur Boutique-1st thing aku wat
4) Copy logo contest & letakkan kat sidebar blog korang bersama link D'Nur Boutique...-special 4 D'Nur Boutique







5) buat entry khas kt blog korang dengan tajuk
"Contest Unik & Anggun Bersama D'Nur Boutique"....-dah,mnx2 d terima seadanya
6) letakkan gambo yang nak dipertandingkan..-letak 2 boley?


7) lastly, tinggalkan komen anda semua di entry nie amd emailkan nama penuh, alamat, no tpn, email & link korang utk saya view entry yg korang buat tue....senang jer kan... -senang akak2 kan


ni gambaq yg aku rasa-rasa la
unik & anggun

Bermula Dari 11 Oct - 30 Oct 09

ada ok ka?

October 23, 2009

.kami TIRU.

.ezma,kami dah wat dah tag yg ampa bg.
PART A(jenama)
1. hair shampoo: head & sholder[eh...sejok kapla ohh]
2. hair conditioner: minyak nyok
3. facial foam: syurah[5taun berturut,aceli malaih nk tukaq]
4. scrubs: syurah gak[1 set la]
5. facial cream: syurah laaaaa...
6. body lotion: Johnson baby[lembut la sgt an]
7. shower soap: TRACIA[wangi ohhh]
8. lipstick: hat AVON ja pon
9. perfume: 1drop perpume,haha...
PART B (clothes)just state the favourite brand that you have only:
1. t-shirt: body glove + ladiesfashion punya jewp[biar murah,asal santex an an]
2. jeans: levis local ja..
3. baju kurung or melayu: Butik Kak Zah
4. shoes: NIKE
5. slippers: slipar getah hat corak askar ja..
6. spectecles/sunglasses: besaq lampu qeta tu,tatau brand..
7. hijjab: tudung + shawl
8. underware: tuttttt,somi aku ja tau nnt..
9. belt: belang2 hat time aku dajah 3
10. socks: yg belang2 itam putih...hahahahaha...
11. watch: swatch hat RM15 ja
PART C (technology)
1. mobile handphone: Sony Ericsson W580i
2. laptop/notebook: Compaq Presario CQ40
3. printer/scanner: Canon45
4. camera: guna mata ja an an
5. hard disk: lupa,ada kat piduih
6. mp3/mp4 player: sony

MERAPUmerapan by

post signature

October 21, 2009

Selamat Segalanya

salam
alhamdulillah,akhirnya tiba gak tarikh yg d nanti2 kan kami..malam ni mak & abah aku akan ke Tanah Suci,aceli kol 7.30 pg esok bru bertolak tp dowang kena berkumpul dulu kat Tabung Haji..
em,sedih coz minggu ni aku xpat luangkan masa ngan mak n abah aku secukupnya d sbbkan kelas yg padat..uwarghhh,da la ptg ni abesh klas koi 4.15..sob,sob..dan kejap je jumpa mak n abah..tatau camne nk ckp dah,sdih sgt2..pe2 pon,doakan mak n abah aku selamat sampai ke sana..
amin!!!


MERAPUmerapan by

post signature

October 12, 2009

da best PART wif myLittle Bear

. today I want 2 present about my Little Bear.
.sblm neyh aku ade cite sal dye dah.
.but still nk cite ag.
.tp berbeza cite okayh.
.D ulang dr entry yg lepas,nama dye Mohd Danial Iskandar B. Alias.
.berumor 2tahun 4Bulan.
.Ank sulong & bakal dpt adik bulan 1 nnt.
.sila2,sape2 ade adk2 or ank2 sebaya ngan dye.
.aku nk ejaskan.
.eceh.
.dah2,jauh melalut.
.okayh.
.aku juz nk cite ape yg dah terjadi semenjak dia bakal nk dapat adik neyh.
.neyh ha,akak aku ade la tersnap & terakam secara yg xsengaja.
.dye solat ngan ayah dye.
.alhamdulillah,dh nmpak gaya nk jd ank soleh.
.amin.
.sebelom ni abg ipar aku ade cite,time g semayang raya ri tu.
.dye nangis2 nk ikot ayah dye pg solat.
.ayat dye pown bawak la.
.nk tau ape.
.abg ipar aku cite yg dye ikot betol2 org solat raya.
.kecuali doa je dye blom tau baca.
.ayah dye sampai nangis pas solat tu.
.serius aku pown sebak time ayah dye cite tu.
.lg 1 perangai dye,masyaallah.
.ngalahkan dak skolah.
.bebelan dye.
.telatah dye.
.mmg la kita xdpt agak.
.ade je benda baru yg akan kami dpt tonton.
.aku pown tatau,nape la ank sedara aku neyh.
.tp syukur la sbb dye d kurniakan ngan pemikiran begitu kan.
.alhamdulillah.

.kat bawah ni aku ade upload pic & video ngah solat.
.yang d ambil secara spontan oleh akk aku.

ceramah

bertasbih

tahiyat


baca doa ok




p/s:klik 2x utk lebey cpt.
video
MERAPUmerapan by

post signature


October 10, 2009

Dream That I Always Dreaming Has Come True

.salam.
.sesungguhnya manusia mmg di aturkan dengan perjalanan yang berlainan kan.
.ade yg turun,ade jugak yg naek,juga ade yang mendatar.
.4 me ape yg berlaku 2 suma ade hikmahnya.
.suka,duka,sedih,gembira,geram,seronok & sewaktu dengannya aku da penah rasa.
.tp bukan aku saje,suma penah kan.
.dengan ade nya mak n abah tatkala aku rasa suma tu cukup wat aku sungguh bertuah.
.terpk juga org xmemiliki suma neyh,ape yg dowang rasa.
.sedih jugak kan.
.so same2 la kita bersyukur ngan ape yg kita ade skunk neyh.
.amin.
-sambung topik sebenar yg aku nk kongsikan-
.juz 11 days left before mymom n dad go to Mekah.
.Mengerjakan haji di mekah bagi mereka yang mampu.
.iaitu jatuh pada 22 Okt 2009.
.tp 21Okt mak n abah aku da kena g wisma tabung haji coz sok 22Okt pg2 da nk bertolak g sane.
.alhamdulillah,akhirnya sampai juga seru mak n abah aku ke sana.
.dah lama impian tu terpendam.
.tak sabar rasanya kan.
.juz raya haji taun ni mayb aku rasa sunyi kot.
.ye la,akak2 aku suma da kawen an.
.tinggal aku je,sob sob.
.kompem sebaknye la pg2 tu.
.uwaaa.
.by the way,mymom n dad pg sana kejap ke kan.
.so,tabahkan ati ok FYKA.
.akak2mu n piduih ade disampingmu.
doakan mymom n dad slamat p n balik.
amin!!
MERAPUmerapan by

post signature

sila TINGOK sebentar

.for mybeloved rama-rama.
.ngee~.
scroll down utk entry baru

.klik 2x utk copy.


.plis take dis ANUGERAH if u follow me yah sygs.
.timaseh.

October 9, 2009

BEST outfit contest

BEST outfit
.suka-suka masuk contest org je aku ni.
.ni haa,kali ni aku try plak masok contest ni.
BEST OUTFIT
.tatau la pic yg aku letak ni agak BESH ka dak.
.arap-arap ada arapan la an an an.
.hehe.

tanya:toke contest..xpe an letak 2 pic?
.sbb tgk kat c2 xde syarat yg mengatakan kena letak sekeping ja.
syarat-syarat:
juz put banner to your site ;)-DONE
emailkan link anda-DONE
memberikan sekeping gambar dengan pose dan outfit yang menarik-DONE
tringin nk join?


polkaDOTdot

bungaKEMBANGsetalam



MERAPUmerapan by



post signature