April 29, 2009

2nd award..sygs shedah

Peraturan nak jawab tag ni ialah:


1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda



2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
  • sy knal dye dr fs && blog neyh..
  • kami bley d katakan rapat jgak
  • amat2 syka ngn gaya dye yg ala2 rockers malaya[jgn mara]
  • shedah && fakhri pasangan yg sesuai..moga kekal yea sygs
http://shedahdokietokie.blogspot.com/

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)

  • sy seorang yg mmg amat2 la jiwang + cintan
  • sy suka shopping or window shopping on9 okayh..
  • suka brg2 handmade
  • sensitip wooo
  • sy suka main dgn danial[ayat skema]
  • sy kuat makan[bdn maintan je keding]
  • sy milik MOHD FIRDAUS B. AHMAD
  • sy suka challange bowling sama dia,mng kalah dye yg akn blanje sy jgak..hahaha..
  • sy suka berangan nk p merata2..[duit xdak plak]
  • sy suka nek beskat keliling kmpg ukuq tanah[zaman dolu-dolu]

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda

  • sis fat
  • pyqa
  • sis yana
  • taty
  • ninie
  • erzy

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!
hahaha...pasti la..

Arsenal VS Mu

Ku nantikan kemenanganmu......


Ke Old Trafford tanpa Arshavin, Persie

LONDON: Arsenal menjanjikan pendekatan berani apabila berdepan juara bertahan Liga Juara-Juara Eropah, Manchester United di Old Trafford, hari ini (awal pagi Khamis Malaysia) biarpun tidak dapat menurunkan dua pemain paling kreatif mereka.

Andrei Arshavin tidak layak beraksi manakala penjaring terbanyak, Robin van Persie cedera menjelang pertemuan separuh akhir pertama itu tetapi dengan nilai tinggi buat gol di tempat lawan, memaksa Arsene Wenger untuk mengekalkan Cesc Fabregas menambah sengat pada jentera penggempur.

Ia berjaya dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris, Ahad lalu, apabila pengurus United, Alex Ferguson hadir menonton Fabregas menjaringkan kedua-dua gol Arsenal ketika menang 2-0 ke atas Middlesbrough.

"Kami mungkin melakukannya sekali lagi selepas ia agak meyakinkan," kata Wenger menjelang pertemuan pertama kedua-dua kelab Inggeris itu di peringkat Eropah selepas bersaing sejak 115 tahun.

Wenger berkata, peraturan yang menjadikan gol di tempat lawan dikira berganda jika kedudukan terikat, menjadikan pendekatan berani sangat penting.

"Pada ketika ini, anda digalakkan berhati-hati di tempat sendiri tetapi lebih berani di gelanggang lawan," kata Wenger dalam laman web Arsenal (www.arsenal.com).

Ia pasti satu perbezaan yang besar antara menewaskan pasukan yang diancam penyingkiran, Middlesbrough di gelanggang sendiri, dengan berdepan juara Eropah di Old Trafford, di mana United kelihatan mampu melebarkan rekod tanpa kalah dalam Liga Juara-Juara kepada 24 perlawanan.

"Kami akan ke sana dengan keyakinan tinggi," kata Wenger. "Kami ke sana seperti ke mana-mana di Eropah iaitu untuk menjaringkan gol dan menang."

Ganjarannya adalah tiket final di Rome menentang Barcelona atau Chelsea, yang berdepan di Nou Camp, semalam.

Apapun, Arsenal tetap berwaspada dengan bisa United yang bangkit menjaringkan lima gol dalam tempoh 22 minit ketika membelasah Tottenham Hotspur 5-2 di Old Trafford, Sabtu lalu.


April 28, 2009

danial ku sygs...

video

hahahah...berjaya jgak ak nk tunjukkan video ank sedara ak yg amat nakal neyh...

lawak gila lah..

video

sygs kuh ke neyh?

yea yea dpt award

thanx sis fat kasi award neyh kat fyka...
Terma & Syarat Untuk Penerima Award Ini.



1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui ‘backlink’ dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.kite nk anugerahkan award ni kpd :


fyka nk anugerahkan award neyh kat:


1.sis fat sygs

2.sis yana sygs
3.iqah sygs
4.shidah sygs
5.pyqa sygs
6.awen sygs
7.arzee sygs
8.ninie sygs

9.wanie ku sygs
http://azwaniesaad.blogspot.com/

10.taty sygs
http://ciktaty.blogspot.com/

April 25, 2009

dr myBOO♥ ♥

aceli lagu neyh aishah AF7 nyanyi msa konsert ke7..
tatau nape piduih nk sgt ak dgq lagu neyh...
&& skunk ak bwu taw sbbnya..
thanx a lot piduihku sygs...
sygs abg sgt2...

Flora Cinta
Benarkah ini ujian lagi
Beombak cuma rasa gundah
Dari sanubari
Tidak percaya pada sengketa
Bisa merubah perjalanan
Yang baru bermula
Biarkan... mendung berarak lesu
Rintik menjadi rindu padamu
( korus )
Setelah hujan pun berhenti
Flora cintaku pun bersemi
Menjadi pepohon tegak merimbun
Bayang kasihmu oh !...
Sempadan cinta pun terbuka
Flora cintaku pun berbunga
Menjadi haruman wangian cinta
Selama-lama...
Andai ada jodoh kita
Tak akan ke mana-mana
Pastikan sempurna harapan bersama
Sempadan kasih bertemu sudah
Takkan merubah perjalanan yang baru bermula
Biarkan mendung berarak lesu
Rintik menjadi rindu padamu ( 2X )
&& ak plak dedikasikan lagu yg akim AF7
kira mlm tuh mmg jiwang abesh r..
hahaha..
besa la lama xjmpa mcm ni la jd..
situasi
Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
Dan aku, ku layu
Disitu
Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku
C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
Tuk menggapai bintang
Terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah, destinasiku
Dalam ingatanku... oh oh oh...
Kerana diri ini tak daya lagi
Menempuh hidup yang ku temui
Dan aku, ku tunggu... oh oh oh
Disitu
Mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku

April 24, 2009

tag lg..mekasheh weyh,sygs + cinta ampa sendat2

uwaaa..mkn masa 2hari woo nk wat neyh...
sakit otak..
YOUR NEXT BIRTHDAY
tawun 2010 nnt..sma lak ngn umor..

PLACE I DO LIKE TO TRAVEL


bila la agaknya dpt pg..tawun neyh my mak & abah dpt pg..
uwaaa,kompem kami sedey...

FAVOURITE PLACE

disini la kami slalu dok di kala susah && sng..
FAVOURITE FOOD


cupcake..wahaha,smpai la neyh kami xdpt nk mkn ag..



A FAVOURITE THING

my HP compaq presario CQ40


MY NICKNAME

owg kat skol or poly ada panggil KETOT..
alu nk gtaw aih sepa..


A FAVOURITE COLOR

purple,tatau la munga neyh nmpak purple or pink..







aceli,PINK neyh mmg gila r..la neyh dh kurang...


MY LOVE

1st skali mst ALLAH s.w.t la


cinta mereka neyh amat2 lah sendat..xnk berpisah ngn dowang slagi hayat dikandung bdn..


piduih,kami syg ampa sendat2 la..


muka dia iras2 bf kami[oh tidakkkss]..kang ade yg baling tomato neyh..

A HOBBY


eeeee..pengotoq,sapa la suka wat camni..
ngehngeh..
[kami xwat]
BAD HABIT

ni ja kami taw,tp bdn xpnah naik..
lapaq=mkn
tgk tv=mkn
sblm tdoq=mkn
tension lg kuat=mkn

WISH LIST
cinta ALLAH s.w.t
cinta mak && abah
cinta family
cinta piduih

ayaq jambu + coq badak

blurrrrppp...


hampa mst tertanya2 kan awat kami letak pic ayaq JAMBU ASAM BOI + COQ BADAK..


alkisahnya td msa balik dr p mkn tghari ngn kakak2 tmpat kami keja 2,kami ternampak kedai juai ayaq neyh...ag pown dh lma kami teringin ayaq neyh,ri neyh bwu kesempatan nk beli...coq badak lak beli tyme mkn tngahari 2..balik2 opis ja twos kami sentai suma 2..bkn pa,xthn tgk..pas2 mkn la..WALAWEYH[ayat akk YANA]...sedap wooooooooooooooooooo...xterkata la tyme mkn && minom ayaq tu...


yg xmnat skit pasai sakit la..pas abesh ja minom..adushhh sakit plak bdn neyh,mama kami ada gtaw...ayaq jambu mmg urat or angin skit..dh 2 memalukan kami lak 2..jenoh tahan kentot woo...uwaaaaaa,pedih pewot smpai la neyh la..

April 23, 2009

♥♥cintaTAG

TAG DR SHIDAH LG...
SYG AMPA KETAT2 LA WEYH..

P/S:segan r nk cite zaman skola balik neyh...
ngehngeh..


zaman hingusan


5 TABIAT BURUK DI ZAMAN PERSEKOLAHAN
1) pegi lepak2 dlm toilet sbb mls nak blaja
->xslalu r wat menatang neyh,nk mampoih...
->ta suka sbb mashem e2 toilet smpai xley nk napas..

2) tidor kt sickbay
->sbb ada manyak katil kat c2..so pakat 1 geng sakit
->ya la,lg aman dr toilet

3)tak suka lipat tudung
->mana bley xlipat,sequngaih oi...

4)malas buwat homework

->sok p klass jd tgn robot pakat tiru..
5
)'terbang' dr hostel

->nk balik kantoi henpon kna rampas


SUBJEK KEGEMARAN ANDA... KENAPA??
kompem r math...dr tadika smpai la neyh suka math ag...add math tlg r,lgsg tarak suka..satg klu ak buat soklan 2..bqu smpai step 2 dh dok xdiam dh..

3 SUBJEK YANG ANDA TIDAK SUKA... KENAPA??
1)bi[kami mengong bi]
2)kimia[xsuka kira2 ayat]
3)fizik[tatau nk kata pa]

APA YANG MENARIK PADA KAMU...?
no komen..[tanya kat mak & abah&piduih kami]

5 KAMU PALING SUKA...?
1) kuar datim ngn myboo[piduih]
2)shopping on9 && window shopping
3) cinta sgt2 brg handmade neyh
4) mkn...mkn...mkn....tp bdn ttp kuquih
5) msg bersama piduih

ANDA TIDAK BOLEH HIDUP TANPA..

1) abah mak.
2) piduih
3) money[ak suka shopping]
4) tepon
5)lappy ak


SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR SIAPA YANG ANDA HUBUNGI..?
sepastinya la buah ati ak..piduihhhhhhhhhhhh i sygs u ketat2...

KOMEN TTG ORG YG TAG KAMO??
shedah budak yg chomel lg merapu...suka sgt kwn ngn dia...

nak tag:sesapa aja laa yg rajen buwat.silasila :)

April 22, 2009

♫♪ giler forever

p/s:sajak neyh aku copy dr fs slh sowang friend ak..
first ak baca,mmg memikat ati ak tok copy menda neyh..
copy menda baik xpe..



saya suka tengok jari awek saya…
cantikbetul ni sungguh sampai takut nak pegang…
bukan takut patah…
takut nanti jari kitorang tak boleh tolong eachother di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa
saya suka tengok rambut awek saya…
cantikbetol ni sungguhsebab tu saya belikan tudung…
bukan sebab jeles orang lain tgk jugak….
tapi sebab saya nak tgk rambut iklan pantene diasampai bila2…
bukan yang terbakar dek api neraka di suatu hari yang giler forever
saya suka tgk body awek saya…
cantik betol ni sungguh sebab tu saya belikan dia telekong
supaya mase dating dengan kekasih die
yang utama dia lagi cantik dan berseri menghadapNya
saya pun tumpang dapat pahala
pheh syoknye
saya sedih tengok awek saya tak tido tak makan rindu kat saya
saya pun macam tu juga
ada problem yang sama die tanya apa ubatnya?
saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa semoga lebih cintakanNya dari saya
saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam2 kat saya
makan, minum, drive elok2
tapi bila tengok movie sama2
burn asar maghrib gitu ajedie tak kata aper berdosanye saya….
kesimpulannya saya memang sayang dia
nak jumper die giler forever
yang forever punye forever
di dunia dan akhirat
terutamanya janji nak share heaven sama2
semoga kami saling mengingati dosa sendiri pun infiniti…
nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni…
semoga kami menginsafi diriYa Allah ampunkanlah kami…

aku suka brg hadmade

luy Handmade..

sy amat suka brg2 handmade neyh..
mcm2 dh yg sy order brg handmade..
n antara brg2 handmade yg dh siap ade kat bwh..
hasil keje tgn dowang mmg kemas sgt..
sweet lak tuh..


My little punk pencil case neyh aku tempah kat piduih...
dye pown ckp dye mnat sgt design neyh...




http://terompahsurau.blogspot.com/



http://mydecorart.blogspot.com/


ARSENAL VS LIVERPOOL



neyh la abg angkat aku..arshavin..


THANX abg sygskuh coz inform sal ARSENAL neyh...

--->dipetik dari www.soccernet.com


Four goals from Andrey Arshavin put a huge dent in Liverpool's Barclays Premier League title hopes as Arsenal drew 4-4 at Anfield.

The hosts went ahead of Manchester United on goal difference having come from behind three times, starting with Arshavin's first in the 36th minute.

Fernando Torres and Yossi Benayoun scored soon after the interval but three further goals from the Russian Gunner piled the pressure back on Rafael Benitez's side and even a second from Torres and an injury-time equaliser from Benayoun were not enough to force victory.

The result hands a huge advantage to United, who have two matches in hand with the first tomorrow at home to Portsmouth.

Liverpool were architects of their own downfall as the first three Arsenal goals came from mistakes.

It was almost a carbon copy of their Champions League exit against Chelsea a week ago when a 4-4 draw at Stamford Bridge saw them miss out on the semi-finals.

It was also not the first time Arsenal had done serious damage to a Liverpool title challenge, it being 20 years since Michael Thomas scored on this ground with the last kick of the season to deny the Reds the championship.

Torres and Albert Riera should have done better with their early efforts to test the fragile confidence of Lucasz Fabianski but both fired straight at the goalkeeper.

Javier Mascherano fired wide after 15 minutes as Arsenal were content to soak up what Liverpool had to offer and swiftly counter-attack when the chance arose.

Those occasions were few and far between and Fabianski, who had looked shaky on a couple of occasions, had to be at his best to tip over Torres' shot from the right angle of the penalty area.

Referee Howard Webb waved away Liverpool appeals in the 26th minute when Mikael Silvestre appeared to catch Dirk Kuyt on the edge of the area.

Arsenal's first chance came when they broke quickly from a Liverpool corner and Cesc Fabregas volleyed wide after Daniel Agger, making his 50th league appearance, had got in Jose Reina's way as he tried to punch clear.

A smart turn by Torres on Kolo Toure saw the Spain striker fire in a 25-yard shot which Fabianski could only parry but Silvestre cleared the danger.

Samir Nasri then had to clear off the line at the far post after Agger flicked on Xabi Alonso's right-wing corner before the Gunners hit their hosts with a sucker punch in the 36th minute.

Mascherano lost the ball on the edge of the penalty area and Fabregas exchanged passes with Nasri before crossing for Arshavin to fire home off the underside of the crossbar.

Benayoun immediately brought a diving save from Fabianski and then headed over as Liverpool piled on the pressure leading up to the interval without reward.

Liverpool realistically had 45 minutes to keep their season alive and that realisation brought the equaliser within four minutes of the restart.

Alvaro Arbeloa's cross was poorly dealt with by Bacary Sagna and Kuyt collected the ball, got to the byline and crossed for Torres to head low into the left corner of Fabianski's goal.

Seven minutes later they were ahead. Fabianski and Kieren Gibbs both messed up their clearances and Kuyt crossed to the far post where Benayoun headed in.

The goalkeeper claimed to have clawed the ball out but it was clearly over the line.

In the 65th minute Arsene Wenger brought on Theo Walcott for Denilson to try to get back in the game but it was another mistake which brought their equaliser.

Arbeloa could not control Jamie Carragher's downward defensive header and Arshavin nipped in to fire past Reina's outstretched left hand.

Incredibly for a team which had conceded just eight goals in 16 home league matches a third error handed Arsenal the lead again.

Fabio Aurelio played a left-wing cross straight to Arshavin 10 yards out and he drilled a shot under Reina for his hat-trick in the 70th minute.

Amazingly Liverpool were level again two minutes later when Torres controlled Riera's cross, turned Silvestre and fired past Fabianski.

Torres had a header cleared off the line by Gibbs from Alonso's corner with nine minutes to go and Carragher fired over from Aurelio's cross as Liverpool desperately pushed for the winner.

And that cost them as Walcott broke from a corner and played in Arshavin to score his fourth in injury time.

Benayoun bundled home an equaliser even later on but it was too late to force a victory.





wah2..terasa megah plak bila tgk theGUNNERS neyh..

ape2 pown ARSENAL seri ngan liverpool
4-4
GUNNERS IN MY LIFE

PIDUIH..HIDOP ARSENAL

April 15, 2009

BRG2 AKU..


my HP STRAP couple lg & ice cream brooch..hahaha..xabesh2 ak neyh..pe2 pown ak sngaja wat semua neyh mst ade 2..so jgn kata ape2 la..bkn jnis ak nk wat kat ak sowang ja..
thanx akk HAMIZA..
fyka suka hand made yg akk wat neyh..








1st nk ucap thanx kat NYB coz siapkan bag neyh utk kami ber2...suka sgt bag neyh..bag neyh kami jd kan sbgai bag couple..bag neyh ingt nk bawak p klass..tp rasa segan lak coz ada nama..kami ingt bag neyh nk bwak kuaq d kala kami hang out or datim2..pe2 pown kami suka hasil tgn NYB..puas ati tgknye..


PEACE NYB


April 13, 2009

BAG IDAMANKU & KAIN BAJU



neyh kain hadiah pemberian dr piduih utk aku..alhamdulillah..xpyh dah aku beli baju baqu nk pkai p klas nnt..mmg sweet gila r aku tgk baju neyh..dia mcm taw2 ja ak ska bju mcm neyh, mana bley xtawkn..buah ati aku katakan...aku pown tatau nape,dye dh mulai berubah skunk..suka sgt aku tgk..menda yg aku xmnx,dye belikan..asalnya bju neyh dye nk wat suprise,tp aku neyh jnis dpt tgkp..so aku serkap r dye..last2 bwu dye ngaku..haha..dye masih xdpt suprisekn aku lg..xpe2..nnt aku nk cuba wat xtaw je pe dye nk wat..padahal aku dh taw..hehe..


sudah sekian lama aku pendam perasaan aku terhadap bag sebelah neyg..akhirnya bakal menjadi milik aku jga..wahhhh, bermadah2 lak aku neyh...bkn pa..suka sgt2..lama gak r aku dok usya bag neyh,tep2 ari aku on mst aku usya bag neyh..ntah mcm mana ari neyh aku gatai tgn p tnjuk kat piduih..tgk2 dye kata "SEMART la"..pas ak tnya la.."teqingin la bag neyh,sem depan xdak bag nak p klas..camna eh..ok dak klu bawak bag neyh p klas??"..pastu dia jwb"ok sgt"..ak tnya balik kat dia"nk order bley dak?"..dia bls balik,"nk ka??"..PUCUK DICITA ULAM MENDATANG...pa ag jwpn aku.."mst la nk"..dia kata & kata & berkata "okayh,JALAN"..twos2 aku msg tokey tu suh book kan bag neyh..sok or lusa nk p bank in...xsbrnya ak rsanya nk galaih bag tuh..yg nk book bag tu lepas aku,sory la korang terlambat..ngee~~..aku xkisah pown bag neyh xjenama ke jenama ke..asalkan sedap pakai..kain dye aku plg ska..kotak2 lak tuh...MOUSTACHE BAG akn ku jaga mu baik2..hakhak..


April 12, 2009

HOBI kami




neyh la hobi kami..pantang nmpak tee design santex2,pasti balun punya..xkeqa la hg mahal mana pown,mst nk gak..neyh bru beberapa jewp..ada ag yg post nya xsmpai2 ag..suma neyh kami order ternet & ada gak yg carik kat kedai2 jual tee design2 mcm 2..hukhuk,kami suka klu owg kata kami neyh poyo la kerek la..coz kami bkn dr hampa..hahaha..so sesape yg trasa apa kami wat neyh,lu punya hal..coz kami xpnah pown nk dengki2 kat owg bab2 design baju neyh..kami wat utk dr kami bkn utk lelong kat hampa[PEDENGKI] tu..ag 1 kami xpnah pown carik pasai ngn owg tu,ttbe jewp nk heboh2 sal kami neyh apa pasai..bkn takat carik pasai..ckp ngn dia pown bley kira ngn jari ja bapa patah..hurmm..mcm2 btoi la..so sesape yg wat design2 tee neyh tlg la pomot kat kami weyh..mana taw kami ska ka..ley kami beli..ampa jgn wisau kami xkn kutuk klu design tu xelok..

April 11, 2009

syidah tagged me,tp kami tatau la kami or pyqa sowang ag..tp dye bgtaw kata kami..

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
*fyka
*ketot
*adikkkkkkkkkkk[myfamily jerit pggil aku]

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
*february 6
*january 27
*march 17[important wooo]

THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
*msg,msg & msg bsma yg tsyg..
*mkn & mkn & mkn
*haha[tatau]

THREE PERSONS YOU MISS FROM YOUR PAST:
*kwn2 kat poly
*nasi ayam masak pedas pakcik kat cafe poly
*datim2 d cafe

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
*tedy bear[creafy,creamy,bobo & katak ijau]
*perfume
*majalah pebret aku[remaja]

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
*onsembilan
*msg ngn bf aku
*cari lagu

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
*Guaq Chempedak
*Bali
*MEKKAH & MADINAH

THREE FAVORITE DRINKS:
*teh o ais
*ayaq kosong
*ayaq kenduqi[sirap]

THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:
*purse
*alat make up
*telekung

THREE FAVORITE COLORS:
*hijau
*pink
*purple

TOP THREE U LOVE SO MUCH :
*ALLAH S.W.T
*family la of course
*mohd firdaus b. ahmad


TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:
*kasut NIKE ory piduih bg msa besday aku
*tedy bear yg dia bg gak
*enset daun yg 1st gna duit aku,smpai lani xmau tukaq2..

TOP THREE PERSONS YOU HATE MOST:
*suka cari pasai
*copier
*sndri mau ingt

TOP THREE REASONS YOU ANSWER THIS TAG :
*sebab dah di tag laa :)
*sbb aku suka tag2 neyh
*sbb shedah suh wat

THREE PERSON WHO WILL YOU TAG NEXT:
*sis fatt
*iqah
*awim

April 8, 2009

sweet && smart
New COUPLE TEE design 4 you! (^,^)
Truly inspired. Truly lovable.

SOLD OUT
coming soon



GET DIZ PROMO STUFF NOW!!
EXPRESS YOUR SELF WITH LOVE ♥♥♥
DON'T DOUBT TO HAVE ONE OF IT WHILE STOCK LASTS (*,^)
WE ONLY GIVE YOU THE BEST DESIGN WITH THE BEST QUALITY.
HOPE TO SEE YOU SOON WITH THE DESIRE OF LOVE!~


April 6, 2009

tag :cik fyka :)
by shedah :)

p/s:weyh shedah,sory auw..kami xbapa pndai bi..klu jwpn kami xsma ngn soklan && xubah mcm ampa..sowy sgt2 auw..pe2 pown tengs tag kat kami...


Best ?
1 . Male Friend : danial iskandarr && piduih la,xdak oqang len dh..
2 . Female Friend : haha..pyh nya,ramai sgt..
3 . Memory : dpt owg yg ak ADMIRE dlu && skunk dh jd bf ak..

Last ?
1 . Person you saw : my lurve
2 . Talked to on the phone : also my lurve jgak la..
3 . Text : sygs...
4 . Messaged over friendster :msg??komen manyak r..
5 . What are you doing right now ? : dok msg ngn balaks kesayangan ak smbil fenin2 xphm bi nk jwb tag neyh..
6 . Wearing ? : xmau ckp.hahaha
7 . What is the weather like : iyah.sunny day.panas panas.

Tomorrow ?
1 . Is : selasa.
2 . Got any plans ? : p qeja la woih,nk mampoih klu xp..
3 . Dislikes about tomorrow : nk kna p site wat kje luaq lak.

Favorite ?
1 . Number : dua 2 two
2 . Song :cintamu-dygta && sampai-kru.
3 . Season :munga2 lah..
4 . Cartoon : apa yg penting.kerjasama :).wonder pet.

Currently ?
1 . Missing someone : amat2 lah
2 . Wanting :couple bag from not your bag larhhh..
3 . Listening to : mylurve nyanyi lagu tema kami

True or False ?
I am a morning person : false kot
I am an only child : false ke true eh??ak ank bongsu
I am currently in my PJ’s : false..ak awai2 pg mandi dh..
I am currently suffering from a broken heart :false..xmau la..
I can be paranoid at times : true amat2..
I currently regret something that I have done : true true true!.
I curse frequently :false.
I enjoy country music : true la..besh gak
I enjoy hip hop : true..music pebret mylurve zaman muda dulu
I enjoy techno/trance : true..haha,tatau nk habaq pa..
I enjoy talking on the phone : true..5mnit skali mst kol.
I have a secret that I am ashamed to reveal : haha.true.of course ada.
I have been told that I have an unusual sense of humor : true
I have changed a lot over the past year :false.sama aja pon..weeee~~
I have done something illegal :shhtt.secret!
I have had my hair cut within the last 2 months :false..nk taquh qambut panjang

Other ?
Single or Taken : taken r.
Eye color : black .
Hair :black
Righty or lefty : righty..kiqi kekok..

April 5, 2009

♥♥Mohd Danial Iskandar♥♥


neyh la penghibur haty kami kat umah neyh,klu xdak dia kat umah kami neyh..mmg sunyi ya amat la..telatah dia xpadan ngn umoq dia..dia la ank menakan kami yg plg qapat ngn kami..bley d katakan ari2 mst wat 3G ngn akk kami[mama dye lah] semata2 nk tgk dia..klu xpat tgk dia,qasa mcm xlengkap xbesh ja..
nama: Mohd Danial Iskandar B. Ilyas
umur: 2 tahun
tarik lahir : 30 Mei 2007
aktiviti: berSHUFFLE && berSILAT
dia neyh nk habaq mai,amat2 la buas..ada 1 kes,masa kat umah dia..dia bley p kunci mama dia lam bilik ayaq masa mama dia dok mandi..kat2 sejam gak r mama dia terkurung lam bilik ayaq tu..yg besh,mama dia nangis suh bukak pintu..dia pown nangis skali..ada ka ptt,hahahaha..seb bek ada jiran sebelah dengaq..klu dak xtaw la,alhamdulillah mysis masih slamat..pas pd tu mama dia klu nk mnd mst bawak dia skali..dh SERIK!!!
dia neyh pantang gak klu dgq lagu SILAT..ngn otomatiknya dia akn bkk silat dia,suma neyh pengaruh masa dye g kenduri umah opah dye blah perak..ari 2 ade owg wt silat,kebetulan ayah dia & tokwan dia[abah kami la] rakam video tuh..balik je pd kenduri tu twos ayah dia pasang kat lappy kami neyh..dgn xsengaja nye dia niru ape dowang wat..abesh kami 1 family dia nk blasah,haha..
yg SHUFFLE plak,kami la terbuka video shuffle..dia pown ngn kusyuknya tgk la..aleh2 larik g blakang kami,cuba wat..yg besh nya,kaki telompat2..bdn bergoyang2..kami ada la rakam aksi dia silat & shuffle..tp xtaw camne nk buh..t klu kami pandai dh,kami buh la..
ka lah..klu nk cite sal dia mmg xabesh..mcm2 pwangai skit dia neyh..
yg penting
KAMI ♥ Mohd Danial Iskandar



April 2, 2009

♥♥APABILA KAMI TATAU NK TULIH APA♥♥
klu ak kuaq side,neyh la kje2 ak


1.KISAH TENTANG KISAH2 AK LAH TYME WAT PRAKTIKAL


klu d ikotkan,ak neyh xpnah wat bkje..ttba mai kna wat praktikal,kekok nk mampoih..mcm2 ak wat xjd..tp disebankan dr tunjuk ajar akk NOR BAIZURA & akk FAIZAH ak dpt gak wat kje2 pjbt neyh..tp kdg2 ak wat gak kje2 WIRING..seb bek ag ak dah pnah wat dlu..xla kekok..wlupown ak xbrapa taw ape2 wayar yg patot p kot lampu or suis..tp ak d ajar smpai bley..alhamdulillah bley la wat dh skunk..yg penting skunk lmpu kat umah ak neyh klu apa2 ka..ak wat sndri dh..pas2 balik kje jewp ak akn pastikan ak punya report siap..tp kdg2 tu tgendala gak seminggu.tp xpa..ak cba siapkan ngn pinjam && copycat dr mmbe ak..ak klu kat opis wat kje isi2 tender ja..xbyk sgt kja..juz carik2 maklumat yg dowang nk && cop2 kat tender tuh..klu kat site,phm2 je la klu bkn WIRING..

betoi ka neyh BALAK aku..awat TEMBAM tatau..


2.KISAH SI MAMAT TEMBAM

yg paling beh skali an,praktikal ak tinggai ag 2 bln lbey ja..uwaaaahhh,xsbrnya ak nk menghabiskan..ak gla BANGANG punya wendu kat mmbe2 ak neyh..tp yg penting ak xsabaq nk datim2 ngn BUAH segala2 BUAH JANTUNG && HATI && APA2 JA LA ak sowang tuh..xsabaq nk taqik pipi TEMBAM dia tuh..baqu ja xjmpa 2bln dh nek smpai mcm tu..jeles lol ak d watnya..abg[MOHD FIRDAUS B. AHMAD]..baby sygs abg sgt2 kayh..tp yg penting skali kan..abg lah 1satunya lelaki plg TEMBAM taw..hahahahahah..jgn marah yea sygs..


arghhh..tatau la sakit ka dak..

3.KISAH KEGATALANKU TUNJUK KUAT

adohaiii..boring plak tgk blog ak neyh..memanjang je baju..neyh ak nk mula bercerita dh la neyh..haha..ari neyh an ak xg keje..sebabnya tgk la gambanya kat atas..kenangan yg xpat ak lupakan..pasalnya ak yg carik sendri..dah taw xdak kudrat,gatai gak ak nk p angkat menda berat tuh..last2 menda tuh timpa tgn ak,klu timpa ja xpa..neyh siap terkapit ag..nek benjoi gak t tgn ak neyh an..tp yg pnting skunk,wlupown skit2 mcm neyh..ak ley gak menaip2..nk menambah kesengalan tgn ak neyh..tggu la japg malam,tobat trasa sengalnya..+ lak ngn sjok ujan2 neyh..nk mampoih btoi ak neyh carik pasai an..

syg..neyh lagu2 kita..

DYGTA-CINTAMU

Cintamu,
Yang kurasa walau tak terucap,
S'makin dalam
Cintamu,yang terukir di batas cintaku,
Selamanya

Tak pernah kumencoba,
Lepaskan cintamu walau sesaat,
Sejujurnya diriku terlalu sayang padamu
Kuingin s'lalu dalam,
Cintamu

Dan tiada yang kan memisahkan,
Selamanya
Cintamu,
Yang terlimpas, terbias matamu
S'lama ini

Adakah di hatimu,
Terbesit satu harapan untukku
Tuk berjanji selamanya kan selalu milikku

Satu cinta,
Tak pernah kumencoba,
Lepaskan cintamu walau sesaat,
Sejujurnya diriku terlelu sayang padamu
Kuingin s'lalu dalam,
Cintamu...



KRU-SAMPAI

Sayang..
Apa yang ku katakan
Apa yang ku rasakan
Belum pernah dialami

Demimu segala ku kurniakan
Susah ku senangkan
Apa sahaja dipenuhi

Di hati

Dan masih lagi engkau bertanya
Sejauh manakah cinta
Penjelasan ku sebenar-benarnya;

Sampai, tubuh tak bernyawa
Sampai, ku ke pangkuannya
Biar jasad tak dilihat zahir
Cintaku kan tetapkan hadir

Andai dikurnia syurga
kan ku tunggu di luarnya
jika ditanya mengapa?
Jawapan ku menunggu..
Kau SAMPAI dahulu..

Mudahnya sekadar bermadah
Hingga kau meragui
Keikhlasan sanubari
Sedangkan racun pun kan ku telan
Andai kau menyatakan ia madu kepadaku

Oh sungguh..
Dan masih lagi kau bertanya
Sedalam manakah cinta?

Lafaz ikrarku buat selamanya...

Katakan sayang..
bagaimanakah harus ku hidup.. tanpa dirimu
Sedangkan separuhnya di jiwaku,
bersamamu...

Sampai, tubuh tak bernyawa
Sampai, ku kepangkuannya
Biar jasad tak dilihat zahir..
Cintaku tetapkan hadir....

Andai dikurnia syurga...
Kan ku tunggu di luarnya
Jika ditanya mengapa
Jawapan ku menunggu kau sampai dahulu..
Ohh...
Kau sampai padaku...