October 29, 2012

TEASER : Theme Color

Hari ni nk cakap pasal theme color utk overall majlis kami dari nikah sampaila bertandang plak..Actually semua warna tak rancang n terpikir pon,juz spontan ja. Tapi bla dah beli/booked dah baju baru la terhegeh2 susun gabungan colour haha..nasibla skrang popular dgn colour block,even color jauh beza skit tp still bleh masok then trus nampak unik kan...takut jugak color yg pka cuba mix n match ni tak masok huhu..

NIKAH/SOLEMNIZATION


SANDING/RECEPTION


BERTANDANG


Nikah n sanding tak lari dari warna pink kan,then saja kenakan banyak warna time sanding tu haha..tapi bukan caca merba tau..utk bride n groom fuchsia + grey..family plak pink + green..Last skali utk prop/pelamin/meja makan guna color lavender + pink haaaa coba bayangkan 5 color nok. Bertandang paling simple,ni plak hasil dari pilihan bakal MIL..hehe sama theme time pka tunang ritu,tp xpa..asalkan cantik dipandang kan. Pka mmg bukan jenis memilih warna sangat,mmg jenis xkisah sgt..salah satu sebabnya xmau rumitkan pencarian kain-kain baju. Asal nampak cantik bila torai kat badan terus ngap haha. Macam time cari kain baju nikah,memang xready apa-apa pon sampaikan MIL plak yg pening ngan kami..dah pilih yang ini,nampak yg itu nak yang tu plak haha. Same situation dengan time g booking baju utk sanding n bertandang,time 1st pegi tu dah booked baju warna lain pastu pegi utk bayar kali kedua plak tukar lagi pon warna berlainan. So da conclusionnya,after dis bila nak pegi bayar lagi nanti daus dah awal-awal warning xde dah nak tukar lagi..fenatt dah huhu. Apa-apa pon,puas hati dengan pilihan terakhir warna utk overall majlis pka nanti. Tak sabaq plak nak tgk hasil. :)



8 comments:

  1. Sama lah. Kila dah booking warna baju baru kelabut nk buat itu ini semua nk sedondon wakaka. Dont worry dear, semua akn ikut perancangan insyaallah

    ReplyDelete
  2. byk nya color combination utk resepsi.... hehe
    klu saya, takut nak pakai byk2 kaler...

    ReplyDelete
  3. Waahhh. Tema nikah awk cm tema bju sanding akk. Same gk la ngn baju sanding awak. Fushia grey. Xsbr nk tgk! Weee. For me sume warna2 tema especially tme sanding tu. Mmg nicccee n sesuai sgt! Oh, btw...bju fmly awk, green pink kn? Same ngn tema pelamin akk. Hehehe

    ReplyDelete
  4. cantik la color combination ni. hrp semua brjalan lancar. amin! :)

    ReplyDelete
  5. rara: heee tq syg..tu pon susah nk combinee.

    cik susu: heee harap2 cun la..

    kata kila: heee rindu awkkk...insyaallah moga semuanya bjlan lancar...

    Diyana: heee bju kite 1 je color..yg bleh jd byk color sbb bju utk family n pelamin suma..

    amy: heee seriusly??wahhh...cantik war fushia tu..ntah aceli mula2 amek warna lain..tp bla dh nmpak warna tu trus ngap..

    scha: heee tq syg..insyaallah.

    ReplyDelete
  6. salam dear.wane nikah tu comel gila!!! maybe sb i love pink so much.hihihi~ moga selamat semuanya.amin.. =)

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap