March 1, 2011

Selamat Hari Lahir Mak & Ulang Tahun Blog

Salam sayang

Salam untuk pembuka bulan March jugak,hope segalanya will be okei2 aje yer..Btw bulan March bulan paling aku nanti2 kan,bleh dikatakan ada banyak benda jugak la akan berlaku. Sebelum aku terlepas banyak hari,aku nak wish Selamat Ulang Tahun untuk bonda tersayang yang dah mencecah usia 57 tahun tepat kul 12am 27 Febuary ri tu. Tp ape yg aku tgk,mak maintain muda..haha anak puji mak sendiri xpe kan. Thanks atas pengorbanan mak untuk anak-anaknya. Walaupon pelbagai dugaan mak penah alami,seperit mana pon dia tetap kuat untuk bangun jugak. Alhamdulillah berkat doa mak,mak dapat kembali suma yg mak tanggung selama ni. Mak kuat,anak-anak pon makin kuat tgk mak dapat bangun semula satu masa dulu. Dugaan yang berlaku kat mak buat aku sendiri fobia. Tp mak selalu pesan,jgn jadi kan benda tu sebagai alasan untuk takot segala2nya..thanks mak.



Then,1 March genap sudah FYKA LIFE STORY berumur 2 tahun. Muda lagi kan blog ni,tp blog ni jugak la banyak berjasa ngan tuan dia. Klu nk diselak-selak balik entry dulu,aku sendiri pon tergelak sendiri ngan cite ntah hape2 kan. Banyak merapu jer,dah tu dulu-dulu asal ada masa je update. Update pe jadah pon kadang-kadang aku sndri pon tak paham. Tu pon banyak dah yg aku padam,benda yang ngarot2 haha. Tp klu dapat print screen design blog aku dari dulu kan besh. Bleh tgk perubahan2 yg berlaku kat blog ni. Btw aku start berblogging bila tgk kawan-kawan aku ada blog,hati mula la nak buat jugak. Tp xpandai nk buat,seb bek ada membe yang nak tolong daftarkan, Haaa blog ni bukan aku yg daftar sendiri taw. Maklumlah buta IT skit dulu kihkih. Then bila dah makin hari makin rajin update,mula la try2 nak edit blog sendiri. Search tutorial ape yang patot,alhamdulillah makin lama makin bleh buat sendiri dah kadang-kadang tuh. Tp still masih memerlukan tunjuk ajar otai-otai blog. Paling aku suka,dari blog jugak la aku dapat ramai kawan-kawan maya dari merata alam negeri. Mengeratkan silaturrahim kan,bayangkan ada blogger yang dah pon jd selebriti kan. Selebriti blogger,cakap jer kat mana suma orang kenal. Blog ni jugak la kadang-kadang tempat aku luah perasaan,tempat aku lepas geram & tempat aku membebel. Kerap plak aku tukar baju blog aku nih,Wuuuu tetibe sebak T____T.



psssst: Blog akak Erin Aimie pon sambut besday gak,tp kemarin...blog kami dedua dah genap 2 tahun,happy besday blog Ceritera Erin..Dia akak kpd blogger Jejariruncing,penah jumpak akak aimie masa sista gathering dulu. Sampai sekarang still keep in touch ngan akak aimie ni. Besh kenal ngan dia,owner blogshop yang rajin ni taw. Aku penah beli bag dia,serius murah & selesa pakai. Meh tgk kat sini Closet Of Amy-Amy.

12 comments:

  1. selamat ulang tahun makcikk..heee :D

    ReplyDelete
  2. wauh, blog sudah 2 tahun. happy hari ulang thun blog. shingga kekal smpai bila2. hehee~

    ReplyDelete
  3. happy belated birthday to bonda and happy anniversary to your blog ;)

    waaa. da 2 thn.

    ReplyDelete
  4. hehe sweet jewk entry ny.

    teehee, esk lak my bufday~~ :P

    ReplyDelete
  5. @NynaMysarahhuhuhu..hepi belated besday syg..sori lmbt wish..

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap