March 5, 2011

Oh Macarons !!!!

Salam sayang

Alamak,terasa entry-entry kat blog aku nih semakin basi..entry suma tak besh,btw kali ni besh ke tak besh ke nk update jugak. Macarons!!bila sebut jer suma cakap macaroni ker?? haha...bukan,before ni aku juz baca kat blog orang jer sal macarons ni. Aku pon tertanya-tanya ape la yg ada dengan macarons ni sampaikan ramai gila btoi nak makan macarons ni..ada yg aku dapat tau,klu btol-btol harga macarons ni agak mahal jugak la. Tp mahal sebab rasa nyer,bentuknya & warnanya mmg akan menarik hati org lah. Kira berbaloi la..cuma nak dgn tak nak jer. So..aku nk di ikotkan nak cari kat-kat kawasan melaka ni susah la nak jumpa,try search kat blog & fb. Then terjumpa OH MACARONS ni..dalam banyak-banyak aku jumpa,yg ni satu2 nya ada perkhidmatan pos utk macarons. Harga,mmg berpatutan la..RM2.30/pcs,murah kan. Minimum Order 10pcs in 1 color & 1 flavor. Tp kan,if korang beli banyak lg untung. Bungkusan plak mmg terbaik la,korang bleh pilih nak camner. Sama ada nk kasi kat someone as hadiah ke ape ke pilih jer. Aku beli juz utk diri aku nak makan,so amik kotak biasa jer la. Ni haa bungkusan dia..


bgkusan dia comel,tp pembalut tu aku nak bukak..ngan tgn2 aku terbalut balik
Haaa,yg ni la kotak biasa..see,comel kan siap ada riben2..

Dia ada banyak perisa taw,tp OH MACARONS tawarkan 6 perisa macam Almond with strawberry,blueberry,rose,lemon,caramel,choc. Disebabkan aku amik 10pcs,so aku pilih suma perisa..nak jugak rasa suma. Btw pestime ni aku makan,ape yg mampu aku ungkapkan. SEDAPPPP okeii. Sumpah aku try makan 1,yg lain rasa syg jer nak makan. Wlupon rasa dia manis-manis,tapi tak la manis sesangat dah. Kira boleh la klu makan depan lappy ni make sure kena order banyak-banyak. Kang xsedar ngap ngap dah abes..huhu. Ni pon still ngah ngap ngap,tp ngap ngap cover takot tak sedar dah abes. Rasa macam nk order lagi jer..huhu. Ni pon kira entry nk promot kat korang la,terjah la OH MACARONS...pasti terujaaaa.

dah selamat masok dalam peyot aku dah!!!

19 comments:

  1. sedap ke? tak penah rasaaa. huhu

    ReplyDelete
  2. truja gak aku pika oit nk oder bda neyh.
    ary2 dok tgk fb dye jek :p
    trasa nk jgk.hahahha

    ReplyDelete
  3. x penah rasa lagi walau sana sini org sibuk bercerita tentang makanan comel ni.. =)

    ReplyDelete
  4. alaaa mcm dah pecah2 je macs die :( tryla yg dkt harrods. sumpah sedap!

    ReplyDelete
  5. oh my..mmg dok terfkr psl macarons ni..
    rsenye makin femes kot kat blog2 lately..
    teringinnya...

    ReplyDelete
  6. HEHEHEH.. mahal laaa.... slalu trex mkn rm2/pcs... 10pcs for rm18 only... =)

    but i'm not really like this sbb manis sgt tp utk org suka sweet ok kot...comel gila kot... heheeheh....

    ReplyDelete
  7. @fiezah91mahal eh...igtkan pling murah dh,mayb sbb post kot..

    ReplyDelete
  8. @Atiqahhuhu..tu yg fyka search jugak tu..

    ReplyDelete
  9. eh cop~ 2.30 = 1biji? =.=" dy besar mane? besa donut ea?

    ReplyDelete
  10. @✿ CikCimikecik skir dr donut...huhuhu....kat oh macarons..try search kt fb..

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap