July 6, 2010

Si Comel : Finish Make Over

Salam Sayang

Fuhhhh tepat 2.30 pagi td,akhirnyaa siap jugak i tacup² blog..abeshh xdak keje la yg i leh kasi 100peratuih komitmen kat blog ni,biar berseri skit..Alhamdulillah berbekalkan tutorial² yg i ikot,siap jugak wlupon makan masa berjam² lamanya. Meh sini jap i senaraikan tutorial² yg i gunakan:


 Transparent Header: i godek² sendiri dalam software tuh camne nak hasilkan n i ada buat tutorial.



I buat tab menu ni utk menyenangkan korang nak cari post² terhangat,cewahhh hehe.
Tab Menu : yg ni i combine 2 tutorial untuk hasilkan suma ni,pesli i edit guna photoshoop dlu pastu i masukkan dalam photobucket. Seterusnya i ikot tutorial mereka



 Home & Up ni utk memudahkan korang nak ke asal semula,xpayah nk back² ke nak kena naik atas tekan header ke|yg tu i slalu buat kat blog orang klu malas nak back|

Adding Home & Up Button : Utk yg ni,i ikot tutorial Edriana Hazelina


 Untuk Kedua2 ni i ikot tutorial dr Ynn,cuba la. Nampak mcm besh tau bila guna comment mcm ni,lebih kemas cepat & teratur je.


credit

2 comments:

  1. psstt dear~~ bru perasan fyka print screen kt komen eina~~ hihi femes k0jap~~ ;p

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap