March 5, 2013

10 hari & Scha Wedding

Salam,

10 hari,tampar pipi cubit lengan..seriusss ke ni,haha. Rumah dah macam tongkang pecah dah gara-gara semuanya dah ada di sini..brg2 dlm bilik bakal pengantin ni pon dh full tahu,apatah lg nk letak barang tambahan. Mak dah membebel,bila nak kemas,kemana nk letak barang-barang suma ni..minggu ni pack dengan vendor2,list utk selesaikan sebelum majlis.

1. Fitting baju resepsi ( side perempuan )
- Minggu ni,kena cari weekdays jugak utk g fitting baju sbb weekend daus da kena balik kampung uruskan segala hal blah sana plak (haha gara-gara 2 minggu xdpt balik kmpg setelkan urusan blah sini)..then kena plak bahagian rumah pika,family buat mesyuarat bersama pakatan kampung utk bincang pasal hari kenduri. sooo pack meh minggu nih.

2. Pick up Veil & Tdung Nikah
- Dah siap since bulan 1,tp terlupa ambil lagi heee..veil nikah ada 2 sebab terorder 1 time deal ngan kawan pastu bleh terlupa yg pka dh skalikan kain ngan kain nikah kat tailor buat baju nikah. Ingat nanti nk let go yg mana bukan pilihan hati heee. yg order ngan kawan 1 set skali,tudung n veil..

3. Deco hantaran
- Minggu jugak dah kena siapkan deco bekas hantaran,separuh akak pka dh siapkan..then separuh lagi mintak hasil tangan tuan empunya badan heee..ideaaa pliss.

4. Touch Up turban resepsi
- Sedang memikio sama ada nk kasi kat kawan yg touchupkan turban utk pkai time sanding nanti or nk touchup sendiri..nampak gaya mcm klu buat sendiri jd caca merba,ikut sedap jari jer nk jahit heee..lemahh.

Setel list..tak follow abes la heee..then nk cakap,cuti dah di approved...yeaaaa,lega..dapat jugak cuti yg macam dah diaturkan. tq bosss..

Pastukan nk story pasal wedding blogger scha,kebetulan pka mmg dok penang..then scha invite utk ke majlisnya..ape lagi,xlepaskan peluang la nk jmpa dia..hotel tempat wedding scha pon mmg xsampai 5mnit dari umah pka..meh nk show pic time g kenduri admin The Brides of 2013 ni,juga secara kebetulan dapat dok semeja dengan blogger2..hehe..(memang disusun scha awal2 begitu)



sempat borak ngan scha sebelum balik,hajat dihati nk bergambar dengan dia..tapi apakan daya,scha mengalami sakit mata..klu tak salah lens terkoyak dlm mata kot siang tu..serius seriau plak dgr scha story,moga cepat sembuh ya syg..baju emerald green sgt2 cantik,sampaikan tunang kita si Daus tu xhabis2 puji..suka betol dia tgk warna tu,menyerlah katanya. 



Yeahhh,inilah rakan semeja saya..masing2 berpasangan sebenarnya hehe..pka sorang jer blom kawen antara depa..time nk balik pas salama2 snap pic bru tahu yg dorang ni pon blogger..serius mula2 dok kat meja mmg dh prasan,tp xbrani nk tegor..aii pemalu hokeyyy..hakakk2,nanti klu korang terbaca entry ni..drop komen ea,xjmpa lg blog hakakkk2.


corner ni paling pka suka..sweet sgt,byk pic..


Ni pon haruss interprem bersama heee..dap dip dup.

19 comments:

  1. waaahhhhhh.......xlama dah pka :) jgn lupa jemput ika taw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee ika...mmg nk jemput pon,dtg tau..

      Delete
  2. ala kesiannya pengantin sakit mata. btw mmg cantik baju pengantin kaler tu :)

    ReplyDelete
  3. wewittt...seriously lawa okey Scha & hubby...
    Emerald green memang chantek sgt... npk mewah giteww!!! Fyka pon chantek jugak ngn En Tunang tu hehehe

    p/s: bergetar jantung la nampak gayanya eh..10 hari je lagi tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. smpaikan tunang fika pon in love ngan warna tu..hehe...eh eh kami biasa2 jer hee...bkn tkat bergetar,tp dh mcm nk terkeluar jantung.

      Delete
  4. 10 hari lagi je tinggal..
    dup dap dup dap

    ReplyDelete
  5. fyka....wow....lg 10 hari lg...
    cntiknye corner yg ada gambo tu..mmg penuh ngan gambo kann....ala...klo tin g sana, sure dpt jmpa fyka jugak.. :)
    btw, selamat pengantin br, scha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tin xdtggg...nnt jemput tau umah fika.

      Delete
  6. Wawawa...bestnyer wedding scha dekat hotel...n berseri2 bkl pengantin....moga2 scha cepat sembuh ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alhamdulillah scha da semakin sembuh.

      Delete
  7. tak lama lagi wedding kamu pula.. wah jelesnya.. :p

    ReplyDelete
  8. go go fyka ! lagi 10 hariii mesti bedebar semua perasaan ada. alyn doakan semua lancar :)

    ReplyDelete
  9. cantik la warna baju yg fyqa pakai...awin suka tgk....

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap