January 7, 2013

MISI JANUARY

Salam semua,

Haaa baru terasa nak update entry baru,tu pon sebab beberapa misi utk bulan januari ni dah selesai dengan jayanya. Legaa??haahh super duper lega la sikit even menyesakkan sikit utk bajet bulan ni haha..bukan ape,hal mana yg dah boleh selesaikan baik selesaikan terus kan. Karang lagi biar lagi banyak yg nak kena setel dalam keadaan yg sangat2 rushing.

Suka saya tgk checklist sendiri sebab dah banyak yg dah siap,tinggal nk final touchup je lagi. Daus pon dah banyak sibukkan diri siapkan itu ini cari itu ini bila tgk tunang dia ni kalut bagai,haaa baru dia tau penangan bebelan saya yg susah nk ada kesudahan bila mula haha. Antara yg dapat diselesaikan bulan ni,

Dah jumpa rumah sewa,dh pegi melawat & then dah selesaikan bayaran sewa..tunggu utk mengemas masok jer,haha xsempat nk snap pic rumah gara-gara tertinggal kamera kat rumah. Seriusly agak selesa ngan rumah yg kami dapat ni. Even rumah flat jer,tp selesa dengan keadaan ruang tamunya,dapurnya,biliknya. Tak sabar nk deco2 eric sendiri haha.


Dah selesai booking utk pakej honeymoon,ecehhh langkah awal jugak la sebab kami pegi time event LIMA..takot full house pulak nanti,tak pasal2 kena merempat. Aceli ramai yg suggest jgn ambil pakej honeymoon sebab rugi,yeahh xdinafikan tapiiii kan saya still nak jugak sebab nk rasa romantik la konon ada itu ini bagai haha..layankan kejap hati ni,kali ni jer. Tapikan pakej yg saya attachkan ni antara yg paling murah la,tempat lain yg saya dapat quot pon dlm RM1K ke atas jugak la. Nak tak nak,terpaksa jd demand & pilih yg murah..maklumla pengantin bajet.



Taraaa dah selesai cari baju untuk dayang2 kesayangan time akad nikah nanti..dengan harapan mereka2 sedondon bersama ecehh hehe. Warna diblurkan nk suprisekan mereka-mereka hehe.



Last skali,TQ tag dah siap & selamat sampai kerumah..saiz yg sgt2 comel anyonyo,tp ada sikit kesilapan tarikh sebab saya terlambat comfirkan tarikh yg diubah last minit hari tu..tak ada masalah,ada inisiatif lain utk tutuk tarikh tu then gantikan dgn tarikh sebetulnya.

Checklist MISI utk bulan depan pulak,yeaahh bulan yg penuh kepadatan lagi la jawabnya.

1. Kemas & masukkan perabot ke rumah sewa utk Daus masok tinggal disitu terlebih dahulu.
2. Fitting & pickup baju nikah.
3. Hujung bulan Fitting untuk baju resepsi.
4. Selesaikan pembelian hantaran untuk bahagian groom,ahaha bahagian saya dah terlebih dahulu selesaikan awal2.
5. Selesaikan dokumen utk borang nikah.
6. Pos kad kawen & banyak lagi tapi dah lupaaa hehe.

7 comments:

  1. Wah wah wahhh bestnya tengok Fyka excited cerita pasal kahwin.
    Bila majlisnya?
    Semoga berjalan lancar semuanya :)

    ReplyDelete
  2. Wahh...da makin hampir dan banyak setel.Suke3.Hehe.Lega walaupun poket kempis kn dear kalau setelkan ape2.Hehe.Wahh...da prepare pakej honeymoon.Sha blom lg.Nak jgk.

    ReplyDelete
  3. chaiyook!! hehehe.. bestnye dah booking honeymoon. tetiba rasa nak booking honeymoon lagi :)

    ReplyDelete
  4. syamimi: heee insyaallah bln 3 dear.

    sha: heee cepat sya,jgn tangguh2..

    orked: heee 6 org je dear.

    ada: ececece tempahh la lg.

    ReplyDelete
  5. wahhh gud luck fyka utk preparation kawin ok dear jgn tension2 yaa :)

    ReplyDelete
  6. salam,
    sy menerima tempahan menjahit manik,membuat veil pengantin dan menyewakan beil..
    sudi2 la jenguk blog sy..
    htpp://washura.blogspot.com

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap