December 20, 2010

Pesta Penang

Salam sayang

Saya ni nama jer org penang,msok ni bru kali ke 2 kot saya p pesta..yg pestime p dulu pon msa zaman saya skolah rendah xsalah,masa tu ella mai..ada konsert mmg rock abes r,haha. Pastu time tu saya ska men ketapi pusing 5 6 round,then ngan kuda pusing sampai pening pala di buatnya. Tringat balik suma 2...kali ni p dah len cuma kedudukan gerai mmg xubah mcm 10 taun dlu gak. Port mainan pon kekal kat situ gak..tp yg beshnya seb bek la permainan yg ada kat situ suma brubah haha. Bak kata,pesta penang ni xpnah jemu la..tiket msok bleh tahan murah gak la,RM6 utk dewasa then RM3 utk kanak-kanak. So sape-sape yg dok penang...jangan ketinggalan. Pesta ni klu xsalah sebulan kot,then mmg tiap-tiap taun bulan 12 je. Parking toksah tanya la..klu bleh sampai mana hala dah org parking,penat sepasai tara nk jalan smpai pesta nu ha...so tatau nk cite ape dah,tgk je la pic-pic yg smpat kitorang snap.




Muka-muka cuak nek buaian pusing,aceli saya tringin nk nek..tp ntah rasa mcm xyakin jer,dah la kurus. Silap hari bulan jer dia hawin saya ntah ke mana. Choii pk melebih-lebih btol kan..




Haaa VORTEX ni tipu la klu tatau mendalah ape..kat genting rasanya ada kot. Pes benda yg saya nmpak masa memula smpai pesta. Gerun baii tgk mendalah ni,srupa nk baling org je. Silap lepas smpai ke jambatan penang haa. Tp kawan saya sorang ni nmpak je lembut,hati ganas kot. Dia plak yg ajak bf dia,kak nini n si F ni nek skali. Klu dorang xnk nek mmg malu r,tp kan klu kat saya kasi p la berjuta-juta pon. Tak kan sesekali nek la...grrrrr sayang nyawa oiiiiiiiiii. Last2 4pat orang pucat lesi je trun,masing-masing dah serik xmau nek dah. Macam nk tercabut nyawa dah.





Dalam banyak-banyak permainan la kan,COASTER ala-ala roller coaster ni je saya brani ni nek. Mula-mula nampak cam ala petik jari pon boleh. Konfiden jer nek tuh siap gelak-gelak,last hamik kau masa start tu pon dah nk terkuaq jantung. Bukan gayat ke ape,tp dia punya mendalah tu pusing macam nk terkuar kitorang dari dalam keta tuh. Rasa mcm dengar sora saya je menjerit ta hengat dunia masa tuh,sampai kebas muka dok gelak + menjerit + kena hawin kiri kanan.








Lepas dah penat,mmg kawasan yg penuh ngan teddy bear je la jd sasaran. Ala kat sini la org menghabiskan token-token yg terbaki. Tp yg xbleh tinggai ni ha..cedok anak itik dlm air tuh,dah bkali saya men xpnah nk lucky. Rasa mcm tipu jer suma,padahal dalam tu mmg letak yg ksong jer. Xdak nyer no bertuah. Nyampah gila men mendalah tu haha..Eh-eh pic saya yg last tu mcm pondan jer gayanyer haha.

14 comments:

  1. Wahhh best gila, nanti mahu turun penang lagi la! :))

    ReplyDelete
  2. cik fyka pon pi dh erk pesta penang..tak jmpa pon kekeke :)gila vortex tu...efa tak naik pon gerun seh..rsa cm nk tercabut jantung ja..tgk pon dh gerun hohoho.lebih baik naik pirate ship kt melaka selamat sikit kot :)

    ReplyDelete
  3. orang naik vortex ikat rambut... turun2 getah tercabut... dah macam pontianak ..hehehe

    ReplyDelete
  4. Hello.
    Anda sudah di tag !
    Do, feel free to check my blog yeah
    http://missputputchantek.blogspot.com/
    -,-

    ReplyDelete
  5. mcm kat genting lak..lau sy stakat g n tgk org maen bole la..lau nk maen pmainan kat ctu,idok la..coz sy penakut! hehehe

    ReplyDelete
  6. aaaa beshnyaaaaaaa! hehe
    pasni kite buat pesta buih pulak k? ekekeke

    ReplyDelete
  7. wah ! sonoknyee bergumbira dan bersukaria..nak jugakkkk !

    ReplyDelete
  8. @efaefa pg bila??fyka p sabtu mlm ahad..mana nk jmpa syg,beriban org tuh..

    ReplyDelete
  9. @Khadijah Ibrahimhahaha sama la fyka pon...brani nek coaster je..

    ReplyDelete
  10. @FarhanaFabuloushehehe lama xkuaq ngan kwn2,camni la jdnyer..

    ReplyDelete
  11. main game kat atas tu mmg best.
    dah lama x mencabar keberanian diri ni
    hehehehe

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap