July 1, 2010

Transparent Header : Hasil² Buatan

Salam Julai sayang²

Sebenarnya kan kan kan,i wat entry ni juz nk tunjuk hasil kerja i je..bkn nak menunjuk tp nak tunjuk,di sebabkan i  ni suka bab² photoshoot. So i kembangkan lg idea i kepada kawan² lawan² sayang² i..sebelum ni i ada buat header transparent kan,klu tatau nahh haa Tutorial Header Transparent ,cuma i xajar sehabis detail sebab i juz tau basic je. Yang lain nye suma i google² pastu try buat & jadi..Now mmg ramai sgt kan sukakan header transparent nih..nampak lebih kemas,haahhh ye la tuh..Minggu ni je i dapat byk tempahan wat header nih,fuhhh mmg masyuk la..tp i xkenakan bayaran pon,juz sronok² je buat..serius mmg besh bila reti buat..tambah² klu idea datang mencurah² plus dapat plak pic yg santek ag moleks kan..haha,okei jom i publish beberapa koleksi yang i dah buat..








p/s:nak jugak??add i kat fb pastu pm i..

56 comments:

  1. Salam.
    Boleh gak tu.

    Aku minat betul kalau transparent ni.
    www.affanruslan.com

    ReplyDelete
  2. nk jgk bule? (:
    xreti lgsg gne adobe. =.=

    ReplyDelete
  3. fyka buatkan untuk sumi boleh??? hehee..

    ReplyDelete
  4. woaaaa so creative! ♥♥
    ieqa nak jugak bole? huehehe

    ReplyDelete
  5. @Affan Ruslanbolei2..add aku kat fb..pastu inbox,,haha

    ReplyDelete
  6. warh ' boleyh kak fyka wtkn fer me ? ;D

    ReplyDelete
  7. buat la tutorial..nak jugak belajar ni..boleh la..boleh la..buat la tuto...hehe

    ReplyDelete
  8. @❤ryryqa❤sygs akk ni bwu nk muncul kan..bolei2..

    ReplyDelete
  9. nak jugak. comel la kak fyka buat. ;D

    ReplyDelete
  10. @❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤tuto dh wat dh sygs...cuba kelik kat tutorial yg fyka tulis tu..

    ReplyDelete
  11. fyka~~
    eina da tukar header tu..
    hik hik tp maseh mengekalkan minie mouse.. ;)

    fyka~~
    lagi satu tol0ng buatkan tut0 yang nk reply komen yg gna @ ters tu bleh x?? xtaw nk cri kt mne lagi tut0 tu. hope fyka leh tol0ng ajarkan ye dear~~

    ReplyDelete
  12. ala..sian fyka..
    bia i jdi asistent :))

    ReplyDelete
  13. dear, i nak order dkt u jugak. boleh x (-_-") da cuba ikut tutorial but rasa mcm susa gila guna photoshop wuhuuu.

    ReplyDelete
  14. @weenhehehe...bolei2 syg,inbox fyka kat fb tau..

    ReplyDelete
  15. kreatif nye anda. nak satu kena bayar tak? haha

    ReplyDelete
  16. sis, yana nak jugak.. header yana skang yana cuba bt transparent guna gimp, tapi mcm x jadi jeee... huwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  17. fyka2. sye da tuka address blog. bole la tgk2 eh.:)

    ReplyDelete
  18. wah.. sukenya header transparent.. mahu2.. sila2 kan lah join contest kat blog saya.suka sangat header cm ni..huhu

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. kamu, buatkn header untk saya boleh?
    header yg kamu buat cantik && comel la.
    hee~~~
    boleh ye.
    boleh ye.
    *sambil kenyitkenyit mata*

    ReplyDelete
  21. fyka, nape i x bole add you kt fb ???
    huhu....
    i tertarik la ngn transparent header ni :)

    ReplyDelete
  22. fyka..boleh buatkan header untuk syer x?actually dh pkai photoshope..xreti nak gnela..boleh jenguk blog saye..
    http://bittersweet-sempoii.blogspot.com/...plizz ye fyka..sngt cute la awk pnyer header..=)

    ReplyDelete
  23. nak jgk header kreatif mcm u. i xde photoshop, so tu yg xleh nk wat transparent tu..i da suke da hasil header i sniri, but lau bole nk transparent n jdkn dia kt tgh2. boleh tlg x?

    ReplyDelete
  24. nk satu bole, akak? sy x pndai nk gune adobe,...
    http://ilalittlegirlsukasuki.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. nak nakkkk ! tp x de FB kamuu T__T

    ReplyDelete
  26. hai!
    cm new nak wat header letak pic sendiri..
    leh tunjuk x?

    ReplyDelete
  27. fyka !! nak jugak !!! please !! jenguk lah blog sy !! http://akutomboydantulen.blogspot.com
    kalu fyka bleh buat , fyka buat comel2 yer !! thnx sbb xyah dikenekan bayaran ! cheun mmang dah lme dah nak cari orang yg bleh tlong buatkan tanpa bayaran nih , cheun nak bayar camne , sbb cheun kecik agi ! hihi !! thnx !! arigato !

    ReplyDelete
  28. fyka !! nak jugak !!! please !! jenguk lah blog sy !! http://akutomboydantulen.blogspot.com
    kalu fyka bleh buat , fyka buat comel2 yer !! thnx sbb xyah dikenekan bayaran ! cheun mmang dah lme dah nak cari orang yg bleh tlong buatkan tanpa bayaran nih , cheun nak bayar camne , sbb cheun kecik agi ! hihi !! thnx !! arigato !

    ReplyDelete
  29. kalau tak kena bayar , akak leh gthu cmne nk tmpah kat shoutbox adek ok :)) thanks kak . :))

    ReplyDelete
  30. kak tsya nak jgk leyh x ?? hehe

    ReplyDelete
  31. na jugak ! can ? this my blog
    zafirahrostam.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. nak jugak header comel cam nie... tpi tak boley add pown kat fb... cam ne ye??

    ReplyDelete
  33. sygggggggggg ! nakkk jugakk ! btw kene bayr kerw yanggg ?

    ReplyDelete
  34. bule tolong kite takk, buadd header ?
    hopefully bule :)

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap