January 15, 2010

Tips Mengenali gadis yg blom berpunya

Kadang² tu lelaki slalu terkelirukan dengan status wanita atau si gadis yg masih solo. Zaman skrang ni xbanyak beza antara isteri orang mahupon yg masih bujang, masing² xkurang hebatnya bergaya. Gaya yg anggung, peramah, lembah lembut, sopan santun antara ciri² yg menjadi pilihan lelaki. Tapi, jaga² sama jangan tersilap pilih. Kang xpasal² lebam muka ditumbuk pasangannya. So kali ni aku nk kongsikan beberapa tips camne nk kenal si gadis atau wanita solo.




making-sweetnessLirikan Mata
-Jika masih solo mst la si gadis tercari² lelaki idamannya. Nk tau sbb pe, klu yg dah berpunya ataupon dah beristeri depa xkan pndang mana² laki lain sbb depa dah jmpa lelaki idaman dye. Cari masalah la klu dah berpunya or dah kawen still nk menggatal. Point kat sini, if still SOLO, biasanya anda dapat mengesan dengan memerhatikan lirikan mata dye. Perhatikan caranya memandang diri anda, dari situ anda dah dpt kesan sama ada dye dah berpunya or still solo.

making-sweetnessSenyuman
-Yg ni bersangkut ngan lirikan mata gak, seseorang yg blom berpunya dah tentu dye akan melemparkan sebuah senyuman untuk anda sebagai tanda dye ingin didekati. Ia gak sebagai satu isyarat , dye mahu mengenali anda dgn lebih dekat dan mahu anda mendekatinya. Xpercaya, try p kat isteri org atau yg dah berpunya. Diorang xkan terhegeh² tersenyum dekat anda punya, takot dimarahi.

making-sweetnessDia bebas bergaul dgn sesiapa saja.
-Perhatikan sikapnya, biasanya yg masih solo bebas berborak dgn sesiapa saja disukainya atau mana² lelaki kerana hatinya blom dimiliki oleh sesiapa. Jadi klu anda lihat si gadis rancak berborak, itu tandanya dia masih solo. Mungkin itu juga satu tarikan yg dibuat oleh gadis berkenaan untuk menarik perhatian lelaki yang disukainya.

making-sweetnessMelihat pasangan kekasih dalam kesedihan
-Satu ag aspek yg bleh dibezakan melalui alunan perasaanya. Tipu la wei klu si gadis yg solo xbrasa ape² bila melihat org lain berdua sdgkan dye masih keseorangan. Walaupon dye nmpak mcm bahagia diluar tetapi dalamannya mayb merana dok pk bila pula dia dapat mengecap perkara yg sama.

making-sweetnessBahasa tubunya bercerita
-Xsusah nk bezakan smaada dye still solo ke x. Klu dah berkawen sudah tntu lemak memenuhi anggota tubuh baik di paha, punggung  atau sebagainya. Lain halnya dengan si gadis yg solo kerana tubuh badan dye masih mantap. Tp agak sukar nk bezakan samaada si gadis masih dara ataupon tidak, semuanya terserah kepada bahasa tubuh.

making-sweetnessSering keluar bersama rakan-rakan
-Sigadis biasanya akan hang out bersama² rakannya. Klu dah berpunya setengah tu mestila ska berkepit ngan pasangan masing² kan. Mmg x dinafikan la, selalu mcm tu la.

credit:majalah wanita

7 comments:

  1. ehee betul ke suka ni? thankyou fyka. okay okay bolehh ;) ambil lah. hik

    psss// kakrara rasa kan, better fyka change to shoutmix.com.

    cbox fyka kakrara takboleh access

    ReplyDelete
  2. okayh kak..
    fyka try tukar..
    yup..
    sgt2 lah ska.

    ReplyDelete
  3. tp kan ade gak pompuan kawen suka mengaku bujang...nk test saham agaknye...kekdg bangga je bgtau bile diri kena ngorat nyampahsss huhu..kesian kat pompuan yg memang solo hihihihi

    ReplyDelete
  4. clara:mmg pos clara..
    didi:Btw org mcm tu nmanya dh kemaruk talak..ngee..
    kyuubi:ye la,jap nk tukar..

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap