July 1, 2012

Nikah : Theme & Mini Pelamin


Salam,fuhhhh fenattt..kepala dah mintak bantal,tapi otak masih maintain nak beroperasi lagi haha..tengah idea mencurah2 ni,so curahlan cepat2..mai satg dia lupa memang berhari lagi la rasanya i nak update pulak. Alhamdulillah hari ni dah selesai p beli kain pasang untuk baju nikah..i pilih kain dari gedung JAKEL,sebabnyaaa tengah MEGA SALE 70%..bersorak riang je i ngan bakal mak mentua bila nampak banner besar gedabak haii depan gedung tu,tp aleh2 Daus bleh pulekk spoiil mood kami ber2.. " Alahhh hari2 gedung ni ada MEGA SALE" katanyaa..nak kondem kami letteew kan. chaaaiiiitt.. :p aceli mmg tgh megasale pon,sebulan kot rasanya klu salah..mmg vasss la rega dia,trun abes..mula2 kitorang plan nk g AlaModa ka ape ntah,tp ditentang keras oleh maknyerr..kain sana xbapa nk up 2 date + harga agak tinggi. So Jakel la jadi pilihan,pilihan yg tepatttt..seriusly kain2 kat sini tersangat lah banyak pilihan. Kain2 cantikk,klu di ikotkan hati 2 3 kain i nak bhahaha melampau. Kejap pilih warna ni,pastu nampak blah sana pilih warni lain pulak..hasil hampir sejam punya pusing,PINK jugak jadi pilihan haaaaaa. adessss naseb la Daus jenis mmg hantu pink jugakk,mat jambu la katakan. : p konon2 nak nampak sweet la sangat haha.


tunjuk paper bag pon jadi la,kang xseperaih la tnjuk kain skali hehe. 


warna utk baju melayu gelap2 camni sebab Daus putih,so mak dia suh amek kain gelap skit.


baju i warna lembut camni skit,maklumlaa kulit al mendunggg haha. 


Then bila dah dapat baju nikah,trus kepala terbayang tringin nak DIY sendiri pelamin mini nikah lebih kurang camni..alaaa kecekkk2 ja pon,juz utk sarung cincin then snap2 pic nikah jer..theme harus lerr pink jugekk kan. 



i tengah cari camne nk DIY bunga2 cinta bulat camni,ape ntahh nama betol bunga ni..bunga tgn plak nk DIY macam yg atas tu,lembut2 je warna dia. huhu..dahhh verangan penohh btol dia ni..belah laki punya theme pon mak dia dah tetap,tggal belah i utk resepsi je blom. feninggg nk pilih warna apaa..i ni cereweeettt,itu xnak i xnak..haha. xde2 dah kena buang perangan camtu dah hoii.




12 comments:

  1. salam..hye awakkk...kte muncul lg :P
    heheh..jom jemput ke blog kte pulaa... syiralokman.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. lawaa mini pelamin tu.soft pink.soo sweet.Fyka,bl kawin?nnti bgi la card :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nnt da dekat fyka jemput ea..

      Delete
  3. Haa.. lepas ni fyka boleh plan design baju pulak la.. jangan lupa baut review design yang akan jadi idaman hati.. good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe insyaallah syg,nnt da setel fyka review eh.

      Delete
  4. warna pink nampak lembut dear :) chayok2 u leh DIY :)

    ReplyDelete
  5. mmg jakel tu hari2 ade sales. sme la mcm sogo dan seangkatan dgnnye....hehe....gudluck for ur preparation! ^___*

    ReplyDelete
  6. Hihi. X sabarnyaaaaa . Kila dapat rasakannn taw =)

    ReplyDelete
  7. hehehehe tu la..nnt dtg tau kilaa

    ReplyDelete
  8. so sweet :) slm kenalan:)mari jln2 at angahsyg.blgspot.com plak

    ReplyDelete

cakap cakap cakap
selagi boleh cakap