September 24, 2010

Sahabat : Mereka cinta hati saya



Salam sayang readers,btw entry kali nih i tujukan utk membe UTeM i & sahabat sejati..di mana tanpa mereka,mayb i xkan terus di sini. Mereka pemberi semangat,mereka cinta hati i di sini. Syukur kehadrat ilahi coz i dikurniakan mereka yang digelar sahabat sejati i. Moga persahabat kita di sini kekal selamanya wahai sahabatku...Gaduh baik memang lumrah persahabatan bukan,hanya perlukan pemikiran yang matang untuk terus bersama..Terima kasih wahai sahabatku..


Duhai Teman Duhai Sahabatku…
Hargailah bila bersahabat…
Maafkanlah bila terluka…
Fahamilah bila keliru…
Nasihatilah bila terleka…
Tegurlah bila tersilap…
Ingatilah bila kesunyian…
Itulah kehebatan ukhwahfillah…
Apabila kau ingin berteman…
Janganlah kerana kelebihannya…
Kerana mungkin dengan satu kelemahan…
Kau mungkin akan menjauhinya…
Andai kau ingin berteman…
Janganlah kerana kebaikannya…
Kerana mungkin dengan satu keburukan…
Kau akan membencinya…
Andai kau inginkan sahabat yang satu…
Janganlah kerana ilmunya…
Kerana apabila dia buntu…
Kau mungkin akan memfitnahnya…
Andai kau inginkan seorang teman…
Janganlah kerana sifat cerianya…
Kerana andai dia tidak pandai menceriakan…
Kau mungkin akan menyalahkannya…
Andai kau ingin bersahabat…
Terimalah dia seadanya…
Kerana dia seorang sahabat…
Yang hanya manusia biasa…
Jangan diharapkan sempurna…
Kerana kau juga tidak sempurna…
Tiada siapa yang sempurna…
Kerana itu bersahabatlah kerana Allah…
Bertemu dan berpisah..Hidup dan mati hanyalah untukNya….





SWEETHEART GIRL

Liya,Myra,Aishah,Elyn & Ima

---------------------------------------------------------------------------------------------
Fatin & Seha

Mereka sahabat dikala i susah senang,mereka pengubat hati i tatkala duka lara..semoga 5tahun persahabatan kita kekal selamanya..Aminn!!!


Ety & Nana

Mereka sahabat sejati yang banyak bg tunjuk ajar kat i sepanjang 3tahun untuk mendapatkan segulung Diploma..Moga 3tahun persahabatan yang dibina kekal selamanya..Aminn!!!





TERIMA KASIH SAHABAT

September 21, 2010

Photoshoot:Double Smile With Them

Salam sayang readers, photoshoot lagikkk..btw photoshoot ni pon bukan ade sbb tp juz sbgai kenangan & suka² je. Kang ade yg bangkitkan plak,pe jadah photoshoot bagai mengalahkan model la pe la pastu upload kat blog. I punya suka lah btol x,ni salah 1 hobi i n kawan² i di kala i balik penang. Ada je tempat baru yg kitorang akan p photoshoot,seriusly i ni nama je anak jati penang. 1 penang pon xpusing habis ag. Tempat yg i p photoshoot kali ni pon pestime,padahal dok lalu lalang kot situ. Kitorang g Pantai Kamloon,eh eh jgn pening. Nama je Pantai,padahal kat tasik..pelik kan. Tp tp tempat dia mmg lawa gila babe..ada laluan titi pajang atas tasik tuh. Photoshoot pengantin slalu gak wat kat sini,klu yg dok kat area² penang or kedah mst tau punya. Klu lalu highway kepala batas dah nampak dah. Mmg tgk dari jauh mcm serabut,tp try g sndri. Terbaikk kot...okeii dah,nk tunjuk pic² photoshoot lak..skit jer upload. Kat FB i byk la..






September 19, 2010

Kecut Perut

Salam sayang readers,okeii ni before i btolak ke melaka i nak tunjuk 1 video yg mmg wat kaki i xcecah tanah rasanya. Klu letak bape ribu lemon juta suh i panjat pon husshh mmg xhingin i. Memang org yg minat ngan keje gila je bleh trima cabaran tuh rasanya..KECUT PERUT oiii tgk..!!

September 18, 2010

Tak nak balik la macam ni boleh takkkk...

Salam sayang reader,i menulis entry nih dalam mood yg sangat..hmm halamak aii susah nak cakap r,malas ada rajin ada. Uwaaaa sok da kena blik Melaka,adushh ni yg malas klu cuti lama² kan,kompem r isnin tuh liat nak bgn p klas. Dah la kali ni i rasa mmg trok btol,ri tu balik penang i juz bawak 3bag jer..1 bag besaq,2 bag kecik (handbag & laptop). Tp nak balik semula ke Melaka nih..aii ade plak kena tambah 1 bag ag. Bag besaq plak tuh..ni kes mak i kirimkan segala ketupat,kek & kuih muih la ni. Sayang lah kat mak..Esok i akan bertolak ke Melaka kul 1ptg,tung tang tunggang tebalik kira² mayb lam kul 7 or 9 camtu bru i sampai..Haiii tegeliat lg la pinggang i...ape² doakan i selamat sampai,aminn. Btw ni ade 1 vdio 3anak sedara i men keta belaga(berlanggar)..alaaa yg macam kat funfair tu haha..dah besaq² anak sedara i nih..i penah cite sal dowang..KLIK SINI,SINI JUGAK...seriusly kompem i rindu telatah² dowang nanti.

video

Suara latar yg agak banyak..ignore je!!!sorry kualiti vdio yg xhelok langsung..


psst: Takziah atas pemergian M.RAJOLI & sorang blogger TTT@Nadia yg telah kembali ke rahmatullah...Al-Fatihah.. 


September 17, 2010

I LOVE MYSELF CONTEST


UPDATE: Nak minx tlg vote fyka jap utk contest nih kat page
korang add dlu pastu cari peserta no 82 & then like
xpaksa tau...
thanks all




Salam sayang reader,alahai..orang ngah mood raya,i neyh sempat ag nak join contest kan kan..yea la dah alang²  tgk macam menarik jerr,tggu ape ag join je la...so korang klu nak join,KLIK SINI...Kena lak skunk neyh i dah ska pkai lens,berkenan lak tgk lens kat Angelic shoppe..mane tau ade rejeki ke an.. 


i cuba pic ni plak...




i tag:

September 16, 2010

Contest Baju Raya Itik Kejam


klu rasa nak join wlupon x di tag (gila kejam ayat)

Nampak x nampak x,nampak ape??tu haa i tukar lagi header ngeeee...eh eh sory²,tercampur lak ngan entry contest. Okei aceli i di tag oleh sahabat blogger i ni ha miss EE,pehhh skema ayat..sebenarnya i malu² r nak masok,baju i xcantik tp camtaikk ade lah eh x x..besa² jer..tp try jugak la camne pon "__"..so tgk la:


kontrol ayu gler minah ni kan kan

i tag:

September 14, 2010

Blog Already Berkepala,Berbaju & Berseluar Baru


Salam sayang readers,tup tap tup tap dah masok raya ke-5 dah pon kan..cepat jer masa berlalu,aceli rasa xpuas lagi raya pertama ri tu..eh eh nape i beriya sgt raya pertama nih,haha..ye la kan,raya pertama la bahang raya kuat..mai raya ke-2 & seterusnya bahang makan makan je yg kuatnyer..yeee x??yawww btw masok raya ke-5 nih i dah xde plan ape² dah.. memanaskan bontot depan tv je la jwbnya. Eh eh perasan x,i dah tukar kepala,baju & seluar baru kat blog i neyh..sempena raya ni,kena la jugak dia tukar yg baru kan. Bukan hape weii..i neyh cepat giler² boring,klu boyfie tuh x r ngee. Sekurang²nya org nk BW dtg beraya kat blog i neyh pon terasa la bahang benda baru ala² umah org ada perabot baru tu kan. Hasil godek² tutorial blogger lain,maka terhasil la kepala,baju & seluar baru ni...so camne??ada ok ka?



kepala baru(tgk..pic i still nk kena buh gak sepa tatau)..



September 12, 2010

September 11, 2010

1 Syawal Bersama Tersayang

Salam sayang & Salam syawal reader..aceli i sronok plak tgk suma blogger update sal raya kan,sblm ni suma pakat wat entry ucapan raya. So i pon xnak arhh ketinggalan..hati dok bentak² jer nih,nk jgak tunjuk pic raya haha ohhh choiii nye kauu fyka..tp tp pic i xmcm korang,xde pic 1 family coz suma akak akak i balik kampung hasben memasing..tinggal la i sesorang tlg mak kat umah ni haaa,layan prangai budak² yang mai xputuih²..lenguh kaki pinggang lutut suma de babe..okayh la,mata pon dok kecik besaq ja ni..tdooo dluu,btw pic xde menarik mana...tp ckup tuk dsimpan sbgai kenangan,insyallah raya ke3 kitorang bru dpt bkumpul bru i nak bertungkus lumus snap pic sepuas hati..byeee!!!!











 

September 9, 2010

Ucapan Aidilfitri : Selamat Hari Raya


Salam sayang readers,Salam Aidilfitri..

Alhamdulillah,Syukur ke hadrat ilahi kita sekali lagi dapat meraikan Hari Raya Aidilfitri di Negara yang aman damai ni..Btw di harap tahun depan dapat la kita bertemu lagi dengan bulan Ramadhan yang mulia ni..Saya NUR SYAFIQAH BT SARIF menyusun 10 jari memohon kemaafan dari kalian semua jika saya ada terkasar bahasa,tersilap cakap,mahupon terkutuk secara sengaja atau xsedar dari hujung rambut sampai hujung kaki. Thanks a lot kat korang yang saya kenal kat alam maya ni..especially rakan² blogger yang memang sporting habis,banyak yang saya dapat blajar. Lagi 1 istimewanya berblogger ni,dapat kenal rakan² dari pelbagai negeri...lagi merapatkan silaturrahim..akhir kata dari saya..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN


Photobucket

Kad Raya buatan tangan,ehh bukan buatan photoscape..


September 7, 2010

Berbuka Bersama Kawan Kawan Kami kat Ayam Penyet AP

Salam sayang readers,masok ni 2 kali berbuka kat Ayam Penyet && ternyata mmg SEDAP, NIKMAT & MELETOPSS lah mkn kat situ..xkisah la wlupon ade je yang cakap mahal la ape la asalkan makan..bg i kat situ xmahal & xmurah kira bajet jer la...sesuai klu nk wat event ape yg memerlukan makan..btw kali ni ngan kawan² aka classmate myboyfie tuh tyme kat PSP dlu,plan juz bape org yang kompem..aleh² dekat nak berbuka suma dtg,wahhh mmg happening la..lama nokk xberjumpa pas memasing sambung blajaq...















      

September 5, 2010

Kata Kunci Nuffnang : Penangan Resepi Cornflakes Coklat Special Edition

Salam sayang readers,camne persiapan raya??dah siap blom...hehe,klu yg gegirl tu opcoz memalam camni pas balik terawih trus mulakan xtvt buat kueh kan kan...haha,btw taun ni i xbape xtif wat kueh sgt. Banyak kueh tunjuk jer coz now akak i memasing sibuk ngan anak² kecik,kompem² la kena kawal. Nak harapkan i & mak i tuh ada la 2 3 kueh yg kitorang hasilkan. Huhu..tak merasa dah cam dulu...start malam 15 i & akak i mmg org paling bz kot nk siapkan berbekas² kueh..almaklum la skunk ni dowang suma dah berkeluarga..

Haaa cakap sal kueh ni ,i penah kan review RESEPI:CornFlakes Bersalut Coklat buatan i..nk dijadikan cite, tetiap hari i ska cek nuff i. Klu korang nak tau,keyword paling famous kat blog i kan kan..tu ha ramai sgt search sal resepi tuh. Last² sangkut kat blog i gak..haha. Bleh dikatakan tetiap hari i cek xpenah mis la keyword tuh. Tambah² dekat nak raya ni kan mmg lagi banyak la sangkut..Pastu 2mggu sejak² ni banyak gak la mmbe² i kol & msj tanya sal resepi tuh...

Raya kali ni mak i beria-ria suh wat banyak gila..bleh dikatakan 3 or 4 kotak camtu la jgak. Fuhhh akak i pon suma hentam suh i yg buatkan hahaha..hamik kauuu. So sape² yg tringin nak,try la wat eh. Seriusly klu korang wat sndri mst korang puas hati nyer la..xsusah mana pon. Barang yg nak guna pon xbanyak..hehe..



Bulan Lepas




Minggu Lepas




Minggu Ini




Hari Ni setakat kul 7ptg

September 3, 2010

Contest Couple Muka seiras

Salam sayang readers,i nak join contest lagi..


contest muka seiras,haaa alang² ramai gila cakap muka kitorang mmg sama so i nak try tgk join contest nih..hehe,jom sape nak join KLIK SINI..klu rasa korang seiras ngan pasangan korang or adik bradik ke apa jom la join..



\

i letak 2 pic,so owner contest pilih la yg mana eh..

update:lupa nak tag 2 org..


Caca Merba Entry : Cek Nuffnang & Berbuka Bersama Blogger Melaka

Salam sayang readers,home sweet home..hehe,currently i dah ada kat penang dah ni. Sangat² letih,i tdo atas bas pagi td dah macam ulut bulu la lipan la & segala macam dah..pusing sana sini,sakit gila pinggang i..tp sampai je td nampak muka mak abah i trus ilang rasa sakit..hehe,rindu la katakan tu la pengubatnya..

okei² btw i nak cite sal cek nuffnang & gath berbuka bersama blogger melaka..pesli i cite sal nuff eh,okeii cek nuff i dah otw. Wehuuu i dapat tau ni ni pon dr sis intan,pas dia cakap cek nuffnang dia dah otw..i pon ape ag trus cek email. Fuhh lega gila bla tgk dapat msj dr HSBC..bkn hape tau x,aceli i tertunggu² cek nuffnang nih sgt sbb nak beli baju raya guna duit i sendiri..nak tggu duit ptptpu lom masok ag..i xnak susahkan mak abah i,coz mak abah i dah berhabis beribu riban tyme i msok UTeM ri tu..so kali ni i cuba tok ringan beban dowang,aminn...cewahhh...hope sampai before isnin depan.


Okei,aceli kan b4 i bertolak balik Penang semalam,i sempat jumpa & berbuka ngan geng² blogger dari Melaka n ada gak yg blajar kat melaka..thanks sangat² kat korang coz sudi berbuka bersama. Sebelum nih dah ada gath ni ...tp i xdapat dtg atas hal peribadi skit,so mybestfriend Ween ajak i berbuka jugak coz kitorang mmg plan dah lama nak berbuka sama²..Plan punya plan,i minx kat dia berbuka sama hari khamis b4 i blik penang,kebetulan lak i mmg nak jmpa Sis Intan nak ambil Lens yg i beli ngan dia..alang² tuh ajak skali lah..xsangka gila tgk² sis bawak konco² dia blogger Ana, Zetty & Heidi...korang mmg happening lah...Kuat menyakat gila kan. Abes suma korang kenakan,serius i hepi sgt..borak pon sampai xhengat org kan kan,haha..Bila lagi leh jumpa ni weii??dah la i xpat join nkg serbu raya nnt....